неділя, 10 листопада 2013 10:13

Згадуючи Юлю в Донецьку, Азаров стукав кулаком
5

Фото: Фото:Тетяна Заровна

В суботу в Донецьку побував глава українського уряду. Звертаючись до колег по партії на обласній конференції, Микола Азаров найбільше уваги приділив інформаційній війні. Її "регіонали", на думку Азарова, програють своїм опонентам із-за "несправедливих" засобів масової інформації.

- Вони учили нас як жити, розповідали, і при цьому розвалювали економіку, - гніваючись, сказав Азаров про опозиціонерів. - Ми не даємо відповіді на те, в чому нас звинувачують, адже ті хто звинувачують - забули, що вони 5 років були при владі. Вони не говорять, чому скоротилися валютні резерви. А тому, що ми 20 млрд. доларів переплатили Росії за газ. А хто відповідальний? Чи не вони, я вас запитую, друзі?

На це із залу жіночий голос вигукнув: "Юля"!

Азаров признався, що уранці за чаєм побачив, як його критикують "розумники у Шустера". І це йому не сподобалося. Він звинуватив однопартійців в толерантності і зайвій самовпевненості. І призвав активніше захищати честь партії.

- Ці базіки у своєму житті сортиру не побудували, і вони нам сміють докоряти в тому, що ми проводимо кардинальні перетворення! - підвищив голос Азаров, почавши стукати кулаком по трибуні. - Ми ще повернули 11 млрд. кредиту МВФ - ось зашморг! А внутрішні борги? Попередній уряд під 35 відсотків займав на 3 місяці гроші, щоб платити зарплати. Так яке вони имееют право нам докоряти? Зараз істерика піднялася навколо цієї Юлі. І в Верховній раді, і в ЗМІ! А хто повинен відповідати? Ми в кожному обласному центрі щось побудували або відремонтували і ми сидимо, мовчимо на цих ток-шоу, які працюють проти нас! Так от, однопартійці, якщо ми хочемо, щоб до 2015 року Донбас знову закутували колючим дротом - давайте і далі сидіти і мовчати!

Прем'єр сказав спасибі європослам - за те, що розповіли Заходу, що "Юля не біла і не пухнаста".

- Ми з великою повагою відносимося до усіх іноземних політиків, які доводять нашу точку зору до світової громадськості. Доведеться сказати про місію Кокса і Квасневського. Вони приїхали в країну з чорно-білим сприйняттям - влада ізолює свого політичного супротивника, а супротивник білий і пухнастий. Проте, ознайомилися з ситуацією і їм самим стало ясно, що ситуація не чорно-біла. І вони це довели до європейського парламенту. Вони вже не говорять, що провини немає. Говорять - давайте її вже помилуємо! Але ж помилувати можна винуватого, так? Цю корисну роботу ми поважаємо.

Після партконференції журналісти запитали Азарова - чи буде підписано угоду про асоціацію з ЄС і як він особисто відноситься до питання звільнення Тимошенко. На що прем'єр сказав ухильно:

- Усе роблять президент і уряд для підписання. Але якщо хтось на себе візьме сміливість - передусім це відноситься до європейських політиків - поставити на одні ваги долю нашої країни і дуже сумнівну вимогу - по Тимошенко. Він візьме на себе велику відповідальність, і це буде не наша відповідальність!

Зараз ви читаєте новину «Згадуючи Юлю в Донецьку, Азаров стукав кулаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

154

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути