понеділок, 07 травня 2012 10:15

Заяви Путіна щодо лікування Тимошенко в Росії - це пропагандистська гра Кремля - політолог

Заяви Путіна щодо лікування Тимошенко в Росії - це пропагандистська гра Кремля - політолог
Олексій Гарань. Фото: obozrevatel.com

Інавгурація обраного на третій президентський термін Володимира Путіна нічого не змінить в українсько-російських стосунках.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив директор школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко оглядає міжнародна комісія, тому до неї нікого не пускають - ДПтС

"Інавгурація Путіна навряд чи щось змінить в російсько-українських стосунках, тому, що ми побачили, що номером один був і лишається Путін. Російська політика щодо України була, яка за Путіна, така і за "ліберала" Медведєва, тому, чекати послаблення тиску на Україну не варто", - вважає експерт.

В першу чергу, це пов'язано з тим, як міркує російський президент.

"Тим більше, Путін міркує як авторитарний лідер. Це стосується і російської опозиції, ми пам'ятаємо його заяви - він не зрозумів, чому люди вийшли на вулицю. Це стосується і його заяви щодо того, що Росія і сама б виграла війну, без України. Як людина, яка заявляє, що Росія є стратегічним партнером України, може робити такі заяви, зневажаючи мільйони жертв українських, і ветеранів які живуть?" , - зазначив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов і Власенко заявили, що в колонії порушують усі права Тимошенко

Окрім того, це саме російська сторона посприяла тому, щоб справа Тимошенко розвивалась в тому напрямку, який би зіпсував стосунки українського керівництва з Європою, вважає Олексій Гарань.

"Стосовно справи Тимошенко: чому Янукович зробив те, що не в його інтересах? Тобто, через справу Тимошенко зірване підписання угоди з Європейським союзом, і тим самим послаблені переговорні позиції самого Януковича на переговорах з Росією. Пояснення в тому, що хтось дуже вдало грав на почуттях Януковича - помсти і жаги реваншу. І моя версія, що керівництво однієї країни було зацікавлене в тому, щоб зірвати підписання угоди між Україною і Європейським союзом. І ця країна дуже чітко говорила про те, що вона не хоче такого підписання, що Україні краще вступати в Митний союз", - припускає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не говорить прямо, чи поїде він до Путіна на інавгурацію

Авторитарному керівництву Росії все одно, хто сьогодні при владі в Україні, каже політолог, а своїми заявами щодо лікування Тимошенко, Путін тільки послаблює її позиції.

"Хтось з представників російського лобі дуже ретельно і наполегливо підштовхував Януковича до доведення до абсурду політичних справ в Україні з метою зірвати угоду з Європейським союзом і послабити його позицію на переговорах з Росією. Такими заявами (про те, що Росія готова прийняти Тимошенко для лікування – Ред.), Путін насправді послаблює Тимошенко всередені країни теж. Тому, що зрозуміло, що для значної частини помаранчевого електорату, похвала від Путіна це не плюс, а мінус. Тому, це все – пропагандистська гра Кремля, якою він намагається вбити кількох зайців. І один із них – це все ж послабити Україну, в незалежності від того, хто при владі", - підсумував Гарань.

Зараз ви читаєте новину «Заяви Путіна щодо лікування Тимошенко в Росії - це пропагандистська гра Кремля - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути