четвер, 27 жовтня 2011 11:43

Захисники книгарні "Сяйво" під КМДА роздають рибу, загорнуту у сторінки книжок

Захисники книгарні "Сяйво" під КМДА роздають рибу, загорнуту у сторінки книжок

Під КМДА перехожим роздають свіжу рибу, загорнуту у сторінки книжок. Так активісти "Київського культурного трибуналу" намагаються перешкодити владі знищити книгарню "Сяйво".

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Під міської адміністрацією стоїть близько 20 молодих людей. Вони тримають прапори з написом "Книгарню "Сяйво" - киянам" та плакат: "Кому належатиме книгарня "Сяйво"? Чиновникам чи киянам?!".

"КМДА на сесії, яка проходить зараз, хоче перейменувати профільне рибне комунальне підприємство у книжковий магазин. Цим же рішенням хочуть віддати приміщення, яке було здано в оренду книгарні "Сяйво" рибному комунальному підприємству. На мою думку, рибний і книжковий бізнес трохи відрізняється. Таким чином, ми символічно намагаємося показати, що риба і книжки — це різні речі", - пояснила одна з активістів "Київського культурного трибуналу" Олена Лазуткіна.

Мітингувальники вимагають повернути працівникам "Сяйво" робочі місця.

"За рішенням суду, "Сяйво" має працювати, але всередину нас не пускають. Охоронці, які там знаходяться, зачиняються із середини, вікна заварені. Також ми вимагаємо повернути Києву книгарню "Сяйво", - розповідає активістка Тетяна Кузьменко. На мегафоні, в який вона виголошує вимоги мітингувальники, наліпка: "Победили немецких — победим и Черновецких"

Вона пояснила, що рибу вони загортають у браковані друковані аркуші: "Псувати книжки ми не наважилися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгарню "Сяйво" захищали битами

Також Кузьменко розповіла, що колектив книгарні зараз перебуває на черговому засіданні суду з питання повернення "Сяйва" трудовому колективу. Вони приєднаються до акції одразу після судового засідання.

Акцію підтримують письменники: брати Капранови, Ірен Роздобудько, Андрій Кокотюха, Марія Матіос. Про це розповіла секретар книгарні "Сяйво" на громадських засадах Юлія Валова: "Вони теж вважають, що ми вибороли право на продовження оренди і книгарня має працювати, і в ній мають працювати фахівці".

Одну з діжок з рибою мітингувальники планують передати депутатам міськради. "Звісно, краще було б розкласти рибу на їхніх столах. А ще краще відшмагати їх рибою по мордасах, цих рейдерів", - говорить Валова.

Безкоштовну рибу, загорнену у книжкові сторінки, поки ніхто з перехожих не взяв.

Зараз ви читаєте новину «Захисники книгарні "Сяйво" під КМДА роздають рибу, загорнуту у сторінки книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути