вівторок, 26 січня 2016 10:42

Заступник Саакашвілі пояснив, чому у Вашингтоні не прибирають сніг

Заступник Саакашвілі пояснив, чому у Вашингтоні не прибирають сніг

У США відмовляються від розчищення снігу і боротьби з ожеледицею через дорожнечу прибирального процесу.

Про це на свій сторінці у соцмережі написав заступник губернатора Одеської області Олександр Боровик, який зараз перебуває у Вашингтоні, де в останні дні випала величезна кількість снігу.

Одеський чиновник порівняв очікування звичайного жителя однієї з самих заможних країн світу і українця. Останній, за словами Боровика, вважає, що має право вимагати від міської влади негайного розчищення доріг.

"Готовність і швидкість, з якою міська влада будуть прибирати сніг, - це частина суспільного договору. Коли у Вашингтоні DC випадає сніг або настає ожеледь, машин для прибирання просто немає. У такі дні діє заборона на трафік - автобуси навіть при одному інчі снігу не виходять з парків, таксі підвищують таксу у два рази, школи й федеральні установи закриті. Такий суспільний договір у багатьох американських містах - ми не підвищуємо місцеві податки і не купуємо дорогущі снігоприбиральні машини, а ви від нас цього не вимагаєте", - написав Боровик.

Він зазначив, що провідним компаніям світу, офіси яких знаходяться у містах Америки, дешевше попередити своїх співробітників, щоб вони в снігопад працювали з дому, ніж платити високі місцеві податки на прибирання снігу.

"Сьогодні урядові та офісні будівлі, школи і музеї в DC закриті. Найбагатша нація у світі не поспішає розчищати сніг у своїй столиці. Це занадто дорого", - пояснив Боровик.

Заступник Саакашвілі підкреслив, що українське суспільство поки не готове жити за подібною схемою, зокрема, через необхідність підвищення місцевих податків.

"У суспільства, з моєї точки зору, є достатньо завищені вимоги до держави з одного боку і небажання платити високі податки і зарплати держслужбовцям з іншого", - написав Боровик.

Нагадаємо, в останні кілька днів у США пройшли великі снігопади. За даними ВВС, у п'яти штатах рівень снігу досяг 91 см. У Нью-Йорку випала найбільша кількість снігу з 1869 року. У Балтиморі зареєстрований найбільший снігопад в історії.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Саакашвілі пояснив, чому у Вашингтоні не прибирають сніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути