середа, 01 жовтня 2014 06:05

Закон про люстрацію недосконалий, але президент його підпише – експерт

Закон про люстрацію недосконалий, але президент його підпише – експерт
Фото: infoborona.org

Очільник Генеральної прокуратори України Віталій Ярема не очікувано розкритикував Закон про люстрацію, назвавши його недосконалим, і таким, що порушує конституційні права громадян.

На думку політичного аналітика Павла Нусса, Ярема висловив непопулярну точку зору, а Закон про люстрацію буде підписаний Президентом.

"З огляду на те, що слова генерального прокурора не відображають позицію Президента, на моє переконання, Президент підпише цей Закон, адже про його конституційність має приймати рішення не генеральна прокуратура, а Конституційний Суд. Позитивом в словах Яреми я вбачаю той факт, що Прокуратора демонструє незалежність від Президента, адже сам Порошенко неодноразово наголошував на необхідності цього Закону, з урахуванням поправок від громадян, негативним сигналом, – що слова Віталія Яреми будуть використані опонентами Порошенка в рамках парламентської кампанії" – наголосив експерт.

Нусс зазначає, що в словах Генерального прокурора не було висловлено позиції "Проти закону", а критика його окремих положень.

"По суті, Закон про люстрації не є ідеальним, до нього адресовані питання та критика, але хочу зазначити, що в словах Яреми я не розгледів позиції "Проти Закону", а лише критику окремих його положень. В будь-якому випадку, це аж ніяк не вплине на позицію Банкової. Закон буде підписано", – підкреслив Нусс.

Зараз ви читаєте новину «Закон про люстрацію недосконалий, але президент його підпише – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути