понеділок, 02 липня 2012 13:40

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка вже не чекає справедливого рішення

Захист Луценка вже не чекає справедливого рішення
Олексій Баганець розповів про численні порушення. Фото: vgolos.com.ua

Сьогодні Печерський суд в черговий раз підтвердив, що чекати справедливого рішення по виділеній справі Юрія Луценка підстав немає.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав адвокат екс-міністра внутрішніх справ Олексій Баганець.

"Я знав, як воно закінчиться. Але мене дивує, що немає формальних підстав вважати такий суд об'єктивним та неупередженим. Як приклад, сьогогдні суд викликав свідків, які такими не є. В суді вони заявлють, що по цій справі вони не допитувалися. Просто дивуюся, як сьогоднішнього свідка взагалі по цій справі викликали на судове засідання", - зазначив він.

По словам Баганця, сьогоднішній свідок Сергій Бадраков взагалі заявив, що його допитували лише в грудні 2010 року по кримінальній справі, яка стосувалася замаху на життя державного діяча Віктора Ющенка.

"Повторюється, як і у попередній справі, по якій вже винесено вирок, - суд не виконує вимог статті 284 Кримінального кодексу і в жодному судовому засіданні не повідомляє, хто із свідків обвинувачення не з'явився на судове засідання",- зазначив адвокат.

За словами адвоката, якщо суд не буде називати свідків обвинувачення, які не зявилися на засідання, він буде змушений дотримуватися вимог статті 70 та 71 про застосування заходів реагування відносно таких свідків, які не з'явилися на засідання і не поважають суд.

"Ми то розуміємо, для чого це все робиться. Це дає їм підстави через декілька судових засідань прийти до висновку за клопотанням прокурорів про те, що свідок не з'явився, бо неможливо йому з'явитися, це стаття 306, і вони можуть тоді оголосити ті показання, які він начебто давав на досудовому слідстві. Я сьогодні дійсно висловлював заперечення про таку позицію і говорив про те, що як мінімум двоє свідків, яких вони заявили, по даній справі не допитувалися. Їхні покази ніякого відношення до справи Луценка не мають",-наголосив він.

Також Баганець зазначив, що свідки, які сьогодні не з'явилися до суду, і покази яких зачитувала суддя, були допитані людиною, яка не мала на це спеціальних повноважень.

"Ці докази не можуть бути допущені, бо вони добуті з порушенням вимог кримінально-процесуального кодексу і Конституції України. Тому продовжується фарс, під найменуванням "судовий процес над Юрієм Луценком", - підсумував адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка вже не чекає справедливого рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути