пʼятниця, 01 лютого 2013 11:26

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка готує ще одне звернення до Європейського суду

Захист Луценка готує ще одне звернення до Європейського суду
Олексій Баганець готує чергову скаргу до ЄСПЛ. Фото: liga.net

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка найближчим часом поскаржиться до Європейського суду з прав людини з приводу порушення його прав на справедливий суд. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав його адвокат Олексій Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко — це Янукович у спідниці. Але вона — активна, а він — лежебока"

"Із касаціями у нас повна тиша. Тому за погодженням із Юрієм Луценком та його дружиною ми готуємо звернення до Європейського суду про грубе порушення прав Юрія Віталійовича на справедливий суд, не чекаючи на рішення Вищого спеціалізованого суду. Мотивуємо тим, що нам неефективно сьогодні покладатися на захист в судах України. Скарга готова на 80 відсотків. Ми узгодимо її із Юрієм Віталійовичем. Подивимося по стану здоров'я – коли він зможе з нами зустрітися і вичитати текст. Думаю, в лютому ми таке звернення вже направимо", - зазначив він.

За словами захисника, в Україні навмисне затягують розгляд касацій у справах Луценка. "Тій команді юристів, які зацікавлені в тому, аби він сидів вічно, розуміють, що ми виграємо справу у Європейському суді. Українська система зобов'язана виконувати рішення, тому ми доб'ємося скасування вироку. В першу чергу, його доведеться звільняти з-під варти. В цьому не зацікавлені люди, які стоять за всіма цими судовими процесами над Луценком", - зауважив Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка виписали з лікарні через тиждень після операції

Адвокат розказав, що на 8 лютого призначено розгляд апеляції у Чернігівському апеляційному суді на рішення Менського районного суду. "Нам відмовили у наших клопотаннях про звільнення Юрія Віталійовича від відбування покарання за станом здоров'я. Ми аргументували, що навіть у вироку Печерського суду чітко записано, що Луценко страждає на ряд тяжких захворювань. Це підтверджується наявними документами у матеріалах кримінальної справи. А представник медичного закладу із управління Державної пенітенціарної служби в Чернігівській області сказав, що Юрій Віталійович фактично здоровий, що у нього немає захворювань, які б перешкоджали відбувати покарання. Хоча навіть їхня комісія підтвердила існуючи хвороби, на що ніхто там не звертає уваги. У нас більше, аніж достатньо аргументів, клопотати перед Апеляційним судом про скасування рішення районного суду. Тим більше, події, які відбулися між рішенням цього суду і сьогоднішнім днем, свідчить про цілеспрямованість дій, які направлені на порушення прав Луценка про надання медичної допомоги. Вони підпадають під поняття тортури, які застосовують до нашого підзахисного", - наголосив він.

Захисник екс-міністра повідомив, що той хоче брати участь у засіданні Апеляційного суду, не зважаючи на стан здоров'я, про що підготовлено відповідне клопотання.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка готує ще одне звернення до Європейського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути