неділя, 26 травня 2013 22:00

Захарченко "остаточно себе знищив", як міністра - Березовець

Захарченко "остаточно себе знищив", як міністра - Березовець
Тарас Березовець.Фото: gart.org.ua

Своїми діями, після подій 18 травня, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко "остаточно себе знищив", як міністра.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

"А їм немає, що сказати. Захарченко і так проти волі прийшов (21 травня міністр звітував у Раді про матеріали справ), почав нервувати, розвернувся до регіоналів, та сказав їм, що йому немає про що говорити із опозиціонерами", - висловив думку експерт.

Окрім того, він наголосив, що "все що вони показують – шито білими нитками". "А коли люди не праві, то це викликає нервування. Ну вони ж круті пацани, а тут приходиться відповідати на незручні питання. Який же ж крутий пацан потерпить, що його ставлять у незручну позицію?", - поцікавився Березовець.

Водночас, він переконаний, що "Захарченко може ще підніматися кар'єрними щаблями, але як чиновника, як міністра він себе остаточно знищив. Тобто довіри до людини немає".

Також, на його думку, проблема в тому, що бездіяльність правоохоронних органів призведе до того, що люди самі себе будуть захищати, не чекаючи допомоги.

"Тут в чому проблема - що міліція була абсолютно бездіяльна, коли били не тільки журналістів, а коли ще били абсолютно невинних громадян, а міліція за тим спостерігала. Є безліч відео, та фотоматеріалів. Це означає, що громадяни будуть знати, що від міліції не потрібно чекати допомоги", - додав політолог.

Окрім того, він нагадав, що "Москаль озвучив статистику, що відсоток розслідуваних злочинів впав в Україні до 16%, розкривається лише один злочин із шести".

"Як мають реагувати в такій ситуації громадяни? Самозахистом. Тобто люди почнуть озброюватися, почнуть готуватися, в міліцію буде менша кількість громадян дзвонити, всі будуть розраховувати на свої сили, а це може призвести до випадків лінчування порушників, міліції. Це все ерозія. Палає легітимність влади. Влада фактично знижує свою легітимність, зводить до зеро", - резюмував Березовець.

Нагадаємо, у п'ятницю, 24 травня, прем'єр-міністр Микола Азаров та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко не прийшли на годину запитань до уряду у Верховну Раду.

Як відомо, журналіст "5 каналу" Ольга Сніцарчук і фотограф "Комерсанту" Влад Содель почали знімати бійку під час мітингу 18 травня. Це не сподобалось молодикам, і вони побили журналістів до крові. У понеділок МВС почало службове розслідування з приводу бездіяльності своїх співробітників під час побиття журналістів.

Журналісти зафіксували, як троє чоловіків спостерігали за мітингом 18 травня з даху готелю "Інтерконтиненталь". Згідно з інформацією, один з чоловіків сильно схожий на главу Міністерства внутрішніх справ Віталія Захарченка.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко "остаточно себе знищив", як міністра - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути