неділя, 02 серпня 2015 18:50

"Задавимо рашистську гадину!", "Кернес - на нари, а не на Канари" - найцікавіші протести тижня
6

Gazeta.ua пропонує найцікавіші протести з тих, що відбулися за тиждень в країні, з 27 липня по 2 серпня.

28 липня, Полтава

Біля приміщення суду, де проходило п'яте засідання над мером Харкова Геннадієм Кернесом, зібралося до сотні активістів. Тримали в руках плакати з написами "Кернес, дуй на нари, а не на канари", "Стоп гестапо". На вулиці поставили залізну клітку, в яку запхали велику ляльку Геннадій Кернеса, причепили надпис "Кернесу сюди". Перед вікном зали засідань облаштували музичні колонки, з мікрофоном працював діджей. Періодично нагадував судді про об'єктивність і про те, що народ його поважатиме за справедливе рішення. Біля нього також влаштували дискотеку, дівчата кричали "Гепа — х....".Після суду Геннадія Кернеса вивели через чорний хід.

 

30 липня, Київ

Під будівлею Національного банку України влаштували акцію протесту проти корупції у банківській системі країни. Участь у мітингу взяли близько 50-ти осіб. Більшість - літні люди, які вимагали від керівництва НБУ повернути їхні гроші. Поруч з місцем проведення акції на огороженому майданчику "фінансового майдану" під час мітингу встановили ляльку у вишиванці. "Ця лялька є зображенням України, яка не має можливості говорити правду. Адже корупція зав'язала їй рота", — розповіли активісти.

 

30 липня, Київ

Активісти провели акцію протесту проти використання імперської російської символіки в Білорусі. Вони спалили георгіївські стрічки поблизу посольства Білорусі в Києві та написали листа з вимогами.

 
 

 31 липня, Київ

Бійці батальйону "Азов" прийшли до будівлі Фіскальної служби у центрі Києва і заблокували вхід до неї, чиновників установи не пропускають на місце роботи. Бійці вимагають припинити махінації навколо заводу "АТЕК", де знаходиться їхня тренувальна база та ремонтно-виробничою базою для "азовської" військової техніки. Серед мітингувальників переважно молоді люди спортивної статури, вони тримають в руках прапори "Азова".

 

Зараз ви читаєте новину «"Задавимо рашистську гадину!", "Кернес - на нари, а не на Канари" - найцікавіші протести тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути