понеділок, 19 вересня 2011 19:54

За погрозами директору "ПростоПрінта" стоїть влада - Данилюк

За погрозами директору "ПростоПрінта" стоїть влада - Данилюк

За погрозами директору компанії "ПростоПрінт" Денису Олєйнікову, стоїть влада. Так вважає активіст "Спільної справи" Олександр Данилюк, який є адвокатом Олєйнікова.

Він розповів Gazeta.ua про погрози, які отримав Денис.

"Сьогодні близько 16.00 був дзвінок із закритого номеру. Сказали: "Даремно ви цим займаєтеся. Давай, припиняй, бо можуть бути серйозні проблеми у тебе, дружини і у дитини". Вони зараз знаходяться у Одесі. Він запитався, як це розуміти. Йому відповіли: "Ось так і розумій, можуть бути неприємності"."Які можуть бути неприємності у дитини?". А вони кажуть: "Ось такі".Це власне було після того, як він зробив відеозвернення, у якому зазначив, що буде спільна кампанія — тур по Україні "Спасибо жителям Донбасса..." і готуємо мобілізацію на 22 листопада.

От після цього дзвінок і був. Попри те, що номер був закритий, ми прекрасно розуміємо, що це не складно для правоохоронних органів встановити дзвінок, який здійснювався. Але у нас виникають великі сумніви з приводу того, що правоохоронні органи будуть це робити. Але ми звертаємося до СБУ, у Генпрокуратуру з вимогою порушити кримінальну справу по факту погроз життю та здоров'ю, забезпечити захист Денису та членам його родини", - повідомив Данилюк.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Беркут" вкрав 400 футболок з написом "Спасибо жителям Донбаса за президента ананаса"

За його словами, сьогодні Денис поїхав до Одеси, щоб на період кампанії вивести родину за кордон. Куди саме - поки невідомо.

На питання кого підозрює у погрозах, відповів: "Можна було б вважати, що це все провокація, але якщо прослідковувати хронологію подій... То йому погрожували спочатку, то відбувся наїзд УБОЗу. Тобто таку провокацію міг зробити будь-хто, але забезпечити наїзд УБОЗу може тільки влада. То ми вважаємо, що за цим стоять люди, які стоять і за наїздом на компанію, і за виселенням компанії із приміщення, які віддавали наказ "Беркуту" заволодіти футболками у четвер. Тобто це представники влади, у цьому немає сумніву".

Нагадаємо, 15 вересня на столичному Майдані Незалежності співробітники "Беркута" розігнали акцію "Сенк донбас піпл". Вони силоміць забирали коробки з футболками з написом "Дякую жителям Донбасу за президента ананаса".

6 вересня роботу "ПростоПрінт" блокували співробітники Управління по боротьбі з організованою злочинністю. Правоохоронці конфіскували усе обладнання, мотивували свої дії підозрами на підробку сувенірної продукції до ЄВРО-2012. Компанія ж пов'язує це з тим, що випускала футболки з відомим написом "Спасибо жителям Донбасса ...".

Зараз ви читаєте новину «За погрозами директору "ПростоПрінта" стоїть влада - Данилюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути