четвер, 06 вересня 2012 12:11

За жбурляння туалетного паперу в бік парламенту, на активістів склали протокол

За жбурляння туалетного паперу в бік парламенту, на активістів склали протокол
На Сергія Мельниченка склали протокол. Фото: tyzhden.ua

На акції протесту проти прийняття законопроекту про порядок проведення мирних зібрань на лідера Коаліції учасників помаранчевої революції Сергія Мельниченка склали протокол про порушення порядку мирних зібрань. Акція відбулася сьогодні під Верховною Радою. Про це Сергій Мельниченко розказав у коментарі Gazeta.ua.

"Під час акції учасники кидали рулони туалетного папіру в бік Ради. Так як повідомлення про проведення заходу надійшло від мене — то міліціонери склали на мене протокол щодо порушення порядку проведення мирних зібрань. Хоч саме в цей момент відповідний законопроект мають тільки прийняти у Раді. Театр абсурду", - сказав купрівець.

На думку Мельниченка, законопроект далекий від ідеалу.

"Перш за все в цьому документі мені не подобається те, що про проведення заходу треба повідомляти не пізніше як за два робочі дні — тобто, святкові дні і вихідні не враховуються. Але ж дуже часто буває, коли виникає певна подія, що примушує людей вийти на вулицю — як же тоді бути? І таких прикладів — багато. З цим законом надто квапляться: Росія прийняла закон, щоб розганяти мітинги, і те саме роблять і наші. По-друге, цей законопроект направили на розгляд Венеціанської комісії. І виходить, що комісія тільки буде його розглядати, а тут його вже прийняли. Це щонайменше некоректно по відношенню до комісії", - зазначив він.

Але закон щодо порядку проведення мирних зібрань потрібен, вважає Мельниченко

"Такий закон нам потрібен — порядок проведення повинен бути регламентований. Бо зараз акції забороняють, посилаючись на декрет Совміну ще Радянського Союзу, який не відповідає Конституції і є не діючим. Але цим законопроектом влада готує підгрунтя, щоб на законних підставах розганяти мітинги всіх невгодних і притягати до відповідальності організаторів. Єдине, вони не враховують, що це сьогодні вони при владі, але завтра можуть опинитися на нашому місці. Як же вони тоді збираються мітингувати?", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «За жбурляння туалетного паперу в бік парламенту, на активістів склали протокол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути