середа, 25 березня 2015 12:17

За справу смерті батька мають взятися зацікавлені слідчі СБУ і Генпрокуратури - Чорновіл

За справу смерті батька мають взятися зацікавлені слідчі СБУ і Генпрокуратури - Чорновіл
unian.net

Справа навколо смерті В'ячеслава Чорновола повинна зрушити з місця.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав син лідера Народного Руху, екс-нардеп Тарас Чорновіл.

"Була розмова у грудні минулого року в Генпрокуратурі із домовленістю, що справою поки що буде займатися УБОЗ, який має провести підготовчу роботу, розібратися з матеріалами. А далі має відбутися формування слідчо-оперативної групи із залученням слідчих Генпрокуратури і СБУ, щоб проводити реальне розслідування", - розповів Чорновіл.

За його словами, залишається надія на те, що справою займуться професіонали.

"Я кілька разів виходив на Генпрокуратуру. Але попередня домовленість є, що найближчим часом я зустрінусь з Віктором Шокіним. Питання у тому, хто буде у цій слідчо-оперативній группі. Щоб ми могли добитися включення туди тих слідчих, які дійсно зацікавленні в розслідуванні, а не знову спустити все на гальма", - зазначив екс-нардеп.

Колишній парламентар нагадав, що після загибелі його батька до преси одразу вийшов тодішній міністр внутршніх справ Юрій Кравченко і заявив про "звичайну ДТП" та відсутність підстав для інших версій смерті політика. "Все слідство йшло під цим лозунгом", - зауважив Чорновіл.

"Весною 2014 року Апеляційний суд Київської області справу відновив і доручив прокуратурі провести розслідування саме в контексті кримінальної статті - посягання на життя державного діяча. Генпрокурор Мохніцький рішення суду не виконав. Ярема виконав його з порушенням, тому що передав справу до київської міської міліції, до УБОЗу по місту Києву. Це не питання міліції. Вся річ у тому, що справу про посягання на життя державного діяча можуть розглядати тільки СБУ, або Генпрокуратура", - зазначив екс-нардеп.

Чорновіл переконаний, що у справі присутні "зачіпки".

"Є зачіпки. Проти людини, яка зробила грубий посадовий злочин - перерозслідування справи, можуть не застосувати покарання, якщо вона піде на співпрацю зі слідством. І дасть покази, хто на неї тиснув і змушував робити висновки у справі. І далі йти по цій ниточці вгору. Такий напрямок розслідування є абсолютно реалістичним. Тому що шукати якісь нові матеріальні докази важко, бо все знищено", - резюмував син покійного.

Нагадаємо, що сьогодні, 25 березня, виповнюється 16 років з дня трагічної загибелі одного із засновників і лідера Руху, видатного політичного і громадського діяча В'ячеслава Чорновола.

Зараз ви читаєте новину «За справу смерті батька мають взятися зацікавлені слідчі СБУ і Генпрокуратури - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути