понеділок, 25 червня 2012 16:37

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Янукович - замовник, Кузьмін - організатор, судді - виконавці" - "бютівець" про рішення суду у Харкові

"Янукович - замовник, Кузьмін - організатор, судді - виконавці" - "бютівець" про рішення суду у Харкові
Андрій Павловський: "Судді тупо виконали замовлення". Фото: gazetavv.com

Рішення суду у справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо діяльності компанії "Єдині енергетичні системи України" було замовлене президентом Віктором Януковичем та заступником генерального прокурора Ренатом Кузьміним.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Андрій Павловський.

Він переконаний, що сьогоднішнє рішення суду підтвердило, що справи проти Тимошенко мають замовний характер.

"Сьогодні за рішенням суду було видно всю замовну вертикаль. Тому що днями Янукович сказав, що вона винна. Після цього виступив Кузьмін і сказав, що через три тижні проведемо медичну експертизу і притягнемо Тимошенко до суду. І сьогодні прокурор із таким же клопотанням виступає у суді, мовляв, давайте проведемо медичну експертизу і перенесемо засідання на три тижні. І суддя приймає рішення, повністю задовольнивши клопотання", - наголосив нардеп.

Павловський додав: "Тобто, ми побачили замовника цього політичного переслідування — Януковича, організатора — Рената Кузьміна і виконавця — прокурорів і суддів, які беззаперечно виконують те, що їм наказали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокурор вимагає для Тимошенко судово-медичну експертизу

"Своїм рішенням вони підтвердили те, що справи замовні і показали нам на цьому рішенні замовну вертикаль: практично зверху від Януковича, через Кузьміна, сюди на суд. І слово в слово — що ті (Янукович і Кузьмін) казали, ці (судді і прокурори) тупо виконали, навіть не відхилившись на міліметр від побажань, замовлень", - переконаний "бютівець".

На думку нардепа, справу щодо ЄЕСУ 15-літньої давнини підняли спеціально, аби Тимошенко продовжувала перебувати в ув'язнені, незважаючи на будь-яке рішення щодо касації чи рішення Європейського суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під судом Тимошенко побилися і викликали санепідстанцію

"Вони можуть через касацію послати газову справу на перегляд, але ж не випустять Тимошенко, бо буде тепер нова ця справа щодо ЄЕСУ. Якщо Європейський суду буде скасовувати чергову справу, вони будуть придумувати якусь нову. Це абсурд, але будуть робити все, щоб тримати її там довіку, поки Янукович при владі", - підкреслив Павловський.

Парламентар переконаний: "Настільки влада боїться Тимошенко, що буде придумувати нові справи, одна другої абсурдніші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важко передбачити, що буде на судах над Тимошенко 25 і 26 червня, бо влада діє алогічно - Соболєв

Коментуючи встановлення скляної "кімнати" у залі засідання, нардеп наголосив, що таким чином влада намагається створити видимість "комфортних умов". "Зробили скляно-металевий "обезьянник". Повісили картинку у середині, квіточку поставили і це називається "комфортні умови". Вони ж казали, що забезпечать комфортні умови, от і зробили", - обурився Павловський.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович - замовник, Кузьмін - організатор, судді - виконавці" - "бютівець" про рішення суду у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути