четвер, 05 грудня 2013 00:03

"Yanukovich, we are fucking angry!" – Євромайдан у Києві підготувався вистояти чергову ніч
8

Фото: Фото: Денис Тимошенко

На Майдані Незалежності триває акція протесту. Кілька десятків тисяч людей залишаються охороняти Євромайдан на ніч.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, велике скупчення людей перед сценою — вони слухають промовців та підспівують музичним виконавцям.

По всьому периметру Євромайдана, оточеного барикадами, стоять охоронці, деякі з них — у шоломах та касках. Мітингувальники гріються біля бочок з багаттями.

Усі три "опорні пункти" - Жовтневий палац, Будинок профспілок та Київська міська державна адміністрація — наповнені вщент: люди лежать покотом на підлозі, підвіконнях, сидять на сходах.

"Боже, я так себе картаю за те, що не захистив дітей 30 листопада, - говорить Олег Государський із Шепетівки, плачучи. - Я був тоді лише в 2 км від Майдану і не встиг..."

Чоловіки на карематах у коридорі Будинку профспілок перешіптуються між собою: "Беркут" сюди не сунеться. Духу в нього не стане. Людей дуже багато, і вони готові до бою".

Волонтери розносять гарячий чай, каву, бутерброди.

Нижні яруси недобудованої ялинки обнесли сіткою, аби ніхто не міг на неї залізти. Разом з тим, на споруді продовжують з'являтись нові плакати та банери з негативними гаслами на адресу влади та чинного президента Віктора Януковича.

На Хрещатику хлопці, за межами Євромайдана, зігріваються, граючи у футбол.

Близько сотні активістів УДАРу, УНА-УНСО блокують вулицю Банкову, охороняючи її від провокаторів. Ближче до будівлі Адміністрації президента видніється лава бійців "Беркуту", озброєних шоломами, кийками і щитами.

Колона автомобілістів блокує базу "Беркута" на проспекті Червонозоряний, 152 а.

Опозиція заявила, що якщо Янукович не виконає протягом найближчих двох діб усі вимоги — відставка уряду, покарання винних у розгоні Євромайдану, призначення перевиборів Верховної Ради та президента — люди блокуватимуть адмінбудівлі Кабміну, Верховної Ради та Адміністрації президента цілодобово.

Також людей попередили не піддаватись на провокації і бути готовими до них. За словами лідерів опозиції, найближчим часом може виявитись, що деякі зниклі безвісти активісти мертві, що спричинить новий сплеск протесту.

Зараз ви читаєте новину «"Yanukovich, we are fucking angry!" – Євромайдан у Києві підготувався вистояти чергову ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

92

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути