понеділок, 23 липня 2012 10:35

Янукович у серпні мовний закон не підпише, бо він його ще не читав - "регіонал"

Янукович у серпні мовний закон не підпише, бо він його ще не читав - "регіонал"
Володимир Зубанов: Все залежить від настроїв Литвина та Єфремова. Фото: job-sbu.org

Президент Віктор Янукович навряд чи підпише законопроект "регіоналів" "Про засади мовної державної політики" у серпні, бо йому ще треба його прочитати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від ПР Володимир Зубанов.

"Наскільки я знаю, цей закон ще з Верховної Ради не вийшов. Тому, я не думаю, що президент, якщо навіть отримає цей документ з підписом голови Верховної Ради, протягом тижня його розгляне і підпише. Він пообіцяв, що буде прискіпливо роздивлятися цей закон з фахівцями та експертами, щоб дійсно, скажемо так, він відповідав європейським традиціям, європейській хартії. Тому навряд чи в серпні цей закон буде підписано", - переконаний "регіонал".

Зубанов підкреслив, що президент має подивитися цей закон, бо до нього він ще не поступав. Водночас нардеп не знає, чи буде скликатися позачергова сесія, аби вирішити таки питання із "мовним" законопроектом.

"Підписи то є, але позачергову сесію насправді скликає, якщо є 150 підписів, спікер. Тобто, право скликання залишається сьогодні за Литвином. І я не знаю, які у нього сьогодні настрої", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіть я говоритиму на зло "регіональному бидлу" українською — російськомовний нардеп

Зубанов також підкреслив, що він не знає, які плани щодо цього у керівника фракції ПР Олександра Єфремова.

"Зараз кожен депутат займається своїми справами, у Києві ніхто не сидить. Я, наприклад, відвідую всі регіони по графіку, спілкуюся з людьми, тому не знаю, що там в Києві зараз робиться з цього приводу", - пояснив він.

Водночас, "регіонал" готовий у разі чого поїхати на позачергову сесію, оскільки у ці дні якраз відбуватиметься і з'їзд Партії регіонів: "Я поїду на з'їзд, а на наступний день залишитися на сесію — для мене це не проблема. Для нас це взагалі не проблема, як і для інших політичних сил, бо всі якраз у ці дні проводять з'їзди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвина змусять підписати "мовний" закон - "нунсівець"

Зазначимо, що у ЗМІ з'явилася інформація, що закон про мови буде підписано новим чи старим спікером парламенту у перших числах серпня, а до 20 серпня – президентом. Про це начебто повідомило джерело у керівництві Партії регіонів.

За його словами, питання підписання закону Януковичем було вирішене ще в травні, коли лідери Партії регіонів ухвалили рішення щодо його розгляду у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «Янукович у серпні мовний закон не підпише, бо він його ще не читав - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути