вівторок, 28 січня 2014 15:53

Янукович прийняв відставку Азарова і Кабінету Міністрів

Янукович прийняв відставку Азарова і Кабінету Міністрів

Президент України Віктор Янукович прийняв відставку прем'єр-міністра України Миколи Азарова, задовольнивши його заяву про відставку.

Про це повідомляє офіційний сайт глави держави.

Оскільки за статтею 115 Конституції України відставка прем'єр-міністра України має наслідком відставку всього складу Кабінету Міністрів України, президент прийняв і відставку уряду держави.

Водночас Янукович, керуючись нормою частини п'ятої статті 115 Конституції України, доручив Кабінету Міністрів продовжувати виконувати повноваження до початку роботи новосформованого Кабінету Міністрів України.

У повідомленні прес-служби президента повідомляється, що відповідно до частини третьої статті 17 Закону України "Про Кабінет Міністрів України" усі члени Кабінету Міністрів України, які перебувають у відставці, звільняються зі своїх посад з початку роботи новосформованого Кабінету Міністрів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Царьов про відставку Азарова: "Я б на місці Миколи Яновича цього не робив"

Тобто, усі чинні члени Кабміну продовжують працювати на посадах і здійснювати покладені на них повноваження до звільнення з посад в установленому Конституцією України порядку.

Нагадаємо, за чинним законодавством призначення прем'єр-міністра України здійснюється президентом України за згодою більше ніж половини від конституційного складу Верховної Ради. Письмове подання про надання згоди на призначення на посаду прем'єр-міністра України вноситься президентом. Верховна Рада розглядає подання не пізніше ніж у п'ятиденний строк з дня внесення такого подання до парламенту (пункт 12 частини першої статті 85, пункт 9 частини першої статті 106, частина друга статті 114 Конституції України, стаття 8 Закону України "Про Кабінет Міністрів України", стаття 205 Регламенту Верховної Ради України, затвердженого Законом України "Про Регламент Верховної Ради України").

Зараз ви читаєте новину «Янукович прийняв відставку Азарова і Кабінету Міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути