четвер, 09 червня 2011 15:58

Янукович послухає Венеціанську комісію про те, як правильно вибирати депутатів

Янукович послухає Венеціанську комісію про те, як правильно вибирати депутатів

Україна направить новий проект закону про вибори народних депутатів до Венеціанської комісії.

Як повідомила прес-служба глави держави, на цьому наголосив президент Віктор Янукович під час зустрічі з головою Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанської комісії) Джанні Букіккіо.

"Минулого року ми прийняли Бюджетний кодекс, Податковий кодекс, і як я обіцяв, почали працювати над законом про вибори. Для того, щоб підготувати його своєчасно, заздалегідь,  до цієї роботи залучено велику кількість громадських організацій, політичних партій і міжнародних консультантів", – зазначив Янукович.

За його словами, комісія на чолі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем відпрацювала проект виборчого закону і зараз готова направити його до Венеціанської комісії.

Президент також подякував Джанні Букіккіо за те, що він відгукнувся на запрошення відвідати Україну і обговорити актуальні питання співпраці України з Венеціанською комісією в конституційно-правовій сфері. 

Нагадаємо, міністр юстиції України Олександр Лавринович представив законопроект про вибори до Верховної Ради, що передбачає змішану пропорційно-мажоритарну систему і прохідний бар'єр в 5%, а також скасовує графу "Проти всіх" у виборчому бюлетені.

Зараз ви читаєте новину «Янукович послухає Венеціанську комісію про те, як правильно вибирати депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути