субота, 17 вересня 2011 16:58

Янукович поїде до Росії торгувати національними інтересами України - нардеп

Янукович поїде до Росії торгувати національними інтересами України - нардеп

Президент Віктор Янукович наступного тижня їде до Росії, аби далі торгувати національними інтересами України. Про це у коментарі Gazeta.ua cказав нардеп-"бютівець" Олександр Гудима.

"Можливо, Янукович їде до Росії в черговий раз щось здавати. Хто ж буде хвалитися тим, що в обмін на знижку на газ збираєшся продати ще кусок української території чи чогось іншого. Думаю, що причина секретності навколо цих перемовин полягає саме в цьому. Росія піде на поступки тільки за умов, якщо отримає те, що їм підходить. Їм нема куди поспішати - у них все нормально. Гроші за нафту і за газ їм ідуть, бюджет у них збалансований,  такої кризи, як у нас, немає.

У нас "Нафтогаз" - банкрут, МВФ не дає кредитів, соціальне напруження дуже глибоке. Справи у нас кепські, і росіяни це знають. Тому вони зараз можуть диктувати Януковичу свої умови. Для Росії компромісів немає . У них президентські вибори. Вони хочуть перемоги. Вони хочуть "Харківських угод №2". Для них є тільки газотранспортна система. Більше Януковичу їхати нема з чим - Чорноморського флоту вже нема", - сказав депутат.

За його словами, Росія не піде на істотні поступки.

"Максимум, на що може піти Росія - дозволити з1 січня купляти без санкцій на 5 мільярдів газу менше. Невелика справа - вони наростили закупівлю російського газу на 12 мільярдів, а їм дозволять купувати на 5 менше. Все одно Росія буде при плюсах. Але такі дрібні поступки - не те, за чим Янукович їде в Росію. Янукович їде за знижкою ціни на газ, яка дозволить йому збалансувати бюджет, захистити від банкрутства НАК "Нафтогаз", і не підіймати суттєво ціну для населення.

І цього він не може досягти нічим іншим, як подальшою капітуляцією національних інтересів України. Росіяни зараз на коні і вони хочуть, щоб Україна поклонилася, і щоб їм щось значуще принесли на підносі.  Тобто, в обмін на знижку окрім "дружби" чи газотранспортної системи, Україні немає чого запропонувати Росії", - підсумував Гудима.

Зараз ви читаєте новину «Янукович поїде до Росії торгувати національними інтересами України - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути