пʼятниця, 16 грудня 2011 12:14

Янукович наказав міліції активніше працювати "з народом"

Янукович наказав міліції активніше працювати "з народом"

Президент Віктор Янукович вважає за необхідне посилення контролю над місцями тимчасового тримання затриманих і заарештованих громадян.

"Коли співробітники міліції затримують громадянина, то держава повністю несе відповідальність за його життя та здоров'я. Тому посилення контролю за місцями тимчасового тримання громадян, ведення відеоспостереження, яке попереджатиме порушення їхніх прав, є першим, але далеко не останнім кроком", - сказав президент на урочистих зборах в п'ятницю з нагоди 20-ї річниці української міліції.

Янукович також з жалем зазначив, що все ще доводиться говорити про корупцію в лавах МВС.

За його словами, відбуваються випадки насильства над особистістю, а також правопорушення з боку співробітників міліції. "Такі дії руйнують авторитет держави, підривають довіру до закону", - підкреслив президент.

Говорячи про модернізацію МВС, Янукович зазначив, що йдеться не тільки про матеріально-технічне оснащення, а й співробітництво міліції "з народом". Крім того, глава держави вважає за необхідне підвищення статусу працівників карного розшуку. На його думку, слідчі повинні бути більш незалежними у своїй діяльності.

Зокрема, президент зажадав від керівництва МВС зробити все необхідне для "посилення прозорості міліції", а також для покращення співпраці з громадськістю.

Він також зазначив, що проведення Євро-2012 стане іспитом для міліції. Президент зробив акцент на тому, що безпека гостей та учасників чемпіонату повинні бути гарантовані.

Після виступу президента перед міліціонерами пройшов концерт, на якому виступили народні артисти України Олександр Понамарьов, Наталя Бучинська, Володимир Гришко, Валентина Степова, Ірина Білик, Володимир Моісеєнко та Володимир Данилець, Таїсія Повалій.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав міліції активніше працювати "з народом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути