Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2011 14:44

Янукович може сам ініціювати дострокові вибори Верховної Ради — Небоженко

Янукович може сам ініціювати дострокові вибори Верховної Ради — Небоженко

Поки у владній команді лише незначні хвилювання, справжньої боротьби нема. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

Кількість протестних виступів в Україні збільшується. Декілька громадських організацій і політичних партій заявили про намір домогтися дострокових виборів парламенту й президента.

"Коли труднощі в управлінні країною дійдуть до критичної межі, тоді ціною питання власної безпеки для олігархів стануть дострокові президентські вибори", - наголосив політолог.

За словами Небоженка, передчасні вибори може стимулювати й сама влада.

"Спочатку – Верховної Ради, а потім – президента. Законопроект про парламентські вибори робиться на користь владної команди. Європа вже думає над тим, щоб не визнати їх ще до проведення", - зауважив він.

"Адже одні опозиціонери сидять у в'язницях, інших залякують", - додав політолог.

Небоженко підкреслив, що Янукович, щоб зберегти обличчя, може сам ініціювати дострокові вибори Верховної Ради.

"Після зміни парламенту постане питання про зміну президента. Це виявиться єдиним виходом для партії влади, щоб розрядити ситуацію. Оточення умовлятиме Януковича, що поставлять знову на нього, але насправді невідомо, на кого – Яценюка, Хорошковського чи ще когось", - наголосив політолог.

Думки інших експертів щодо того, чи добуде Янукович до кінця свого терміну читайте у новому номері журналу "Країна" № 43 (96) за 11 листопада 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович може сам ініціювати дострокові вибори Верховної Ради — Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути