вівторок, 11 червня 2013 11:24

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович може помилувати Тимошенко - політолог

Янукович може помилувати Тимошенко - політолог
На думку політолога, для влади Тимошенко вже не становить особливої небезпеки. Фото: obozrevatel.com

На думку керівника Інституту політичних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка, президент Віктор Янукович може помилувати ув'язнену екс-прем'єрку Юлію Тимошенко.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Президент може помилувати Тимошенко через поганий стан її здоров'я та хворобу матері, - зазначає політолог. - Фахівці німецької клініки "Шаріте" заявили, що Юлії Володимирівні потрібна операція. Якщо у неї справді підірване здоров'я, то глава держави сильно ризикує. Не дай Бог із нею щось трапиться, звинуватять насамперед його. Та навряд чи Тимошенко погодиться залишити Україну в статусі політв'язня. Її задовольнить лише повне звільнення. Тому помилування було б найкращим виходом і для неї, і для влади".

До того ж, звільнення Тимошенко є однією з умов Євросоюзу при підписанні Угоди про асоціацію, підкреслює фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко попросила тюремників відпустити її до матері - Власенко

"Європейські очільники не сприймають українського правосуддя, особливо після рішення Євросуду з прав людини про те, що її арешт був незаконним. Діяльність місії Кокса-Квасневського доводить, що позиція ЄС щодо долі Юлії Тимошенко залишається незмінною", - каже Бондаренко.

На його думку, для влади Тимошенко вже не становить особливої небезпеки.

"Підірвано не тільки її здоров'я, а й рейтинг її політичнї сили. Із парламентської фракції "Батьківщини" йде постійний відтік "тушок". Є ще мінімум четверо потенційних перебіжників та майже 30 відсотків нардепів незадоволені керівництвом фракції. До того ж, партія відрізана від фінансових ресурсів, без яких людей важко підняти на барикади. Сама Тимошенко останнім часом почала висловлюватися обережніше і закликати опозиційних лідерів припинити акцію "Вставай, Україно!". Раніше президент помилував Юрія Луценка, знаючи, що той не припинить політичної боротьби. Логічно зробити наступний крок і звільнити Тимошенко", - підсумовує експерт.

Нагадаємо, за повідомленнями українських ЗМІ, українська влада дала попередню згоду на виїзд екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування за кордон, вірогідно до Німеччини. У Державній пенітенціарній службі стверджують, що ніхто Тимошенко не збирається нікуди відпускати.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може помилувати Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути