вівторок, 11 жовтня 2011 14:36

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович може помилувати Тимошенко - політолог

Янукович може помилувати Тимошенко - політолог

Політолог Олександр Палій переконаний, що з самого початку процесу над екс-прем'єркою Юлією Тимошенко було зрозуміло, що влада має намір дати їй реальний термін ув'язнення. Про це він сказав у коментарі для Gazeta.ua.

"Команда Януковича довго примірювалася, з якого боку підійти, - каже політолог. - Інкримінувала Тимошенко то незаконне придбання "швидких допомог", то розтрату грошей, отриманих по Кіотському протоколу від Японії. Там не змогли нічого знайти, тому вирішили засудити її за підписання угод по газу. Але орієнтація на посадку була зрозуміла з самого початку. Бо Янукович розглядає Тимошенко як головного конкурента і загрозу. Ми бачили під час процесу чимало порушень процесуальних норм суддею і прокурорами. Абсурдно виглядали, наприклад, документи прокуратури з неіснуючою датою 31 квітня, як у барона Мюнхаузена".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС розраховують на апеляцію для Тимошенко

Зважаючи на те, в якому економічному й соціальному стані знаходиться Україна, влада не зможе ігнорувати думку світової спільноти на засудження Тимошенко, упевнений Олександр Палій. Але реакція Заходу залежатиме від дій президента.

"Якщо Янукович казатиме, що він тут ні при чому, у нас, мовляв, суд незалежний, то реакція Заходу буде доволі жорсткою. Угода про асоціацію з ЄС і про зону вільної торгівлі опиняться під великою загрозою. Так само як і європейський курс України. Можлива міжнародна ізоляція режиму Януковича. Тому його команда зараз думатиме, як випускати засуджену екс-прем'єрку — через декриміналізацію статті, по якій її засудили, чи шляхом помилування. Найрозумніше  і технічно найпростіше — помилування указом президента. Його можна видати буквально завтра".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко про свій вирок: Це 1937 рік

На думку політолога, Європа і США домагатимуться участі Тимошенко у парламентських виборах 2012 року. Українська влада змушена буде допустити її до виборчої кампанії.

"Такий вирок підніме рейтинг Тимошенко на пару відсотків. У партії регіонів він не зміниться, бо на розмивання її електорального ядра може вплинути тільки різке погіршення соціально-економічної ситуації та посилення безправ'я людей. Свобода слова чи переслідування опозиції жителів Донбасу і Криму мало цікавлять", - зазначає Олександр Палій.

Зараз ви читаєте новину «Янукович може помилувати Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути