середа, 03 жовтня 2012 16:15

Янукович мав відреагувати на критику заходу ще два роки тому - ескперт

Янукович мав відреагувати на критику заходу ще два роки тому - ескперт
Кость Бондаренко: "Для того і існує президент, щоби захищати інтереси держави" Фото: tsn.ua

Україна повинна захищати свої особисті інтереси, коли щотижня з західних країн звучать критичні заяви на її адресу.

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Кость Бондаренко, коментуючи заяву президента Віктора Януковича про неприпустимість будь-якого зовнішнього тиску на Україну.

"Кожна держава має захищати свої національні інтереси і, відповідно, захищати право здійснювати свою політику всередині держави. Коли і тижня не проходить без того, щоб західні держави не виступили з якоюсь критикою на адресу України, і коли вже ця критика перетворюється на критиканство, то звісно, що від президента мають бути заяви з цього приводу. От він і відповідає", - наголосив він.

Бондаренко додав, що подібні заяви з української сторони правильні, але президент із ними запізнився: "З подібною заявою він мав виступити два роки тому".

Відповідаючи на запитання, чи не погіршить це ще більше і так не дуже хороші стосунки України із заходом, політолог наголосив: "Дати собі наплювати в суп — це теж нижче рівня гідності держави. Для того і існує президент, щоби захищати інтереси держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" та Янукович ображаються на поради Заходу, бо застрягли в СРСР

Він переконаний, що поки державу не почнуть поважати як суб'єкт світової політики, всі її дії сприйматимуться негативно, незважаючи ні на що.

"Якщо держава є дійсно суб'єктом міжнародної політики, то, відповідно, вона може собі дозволяти ігнорувати думку інших і наполегливо захищати свої інтереси. Якщо держава є об'єктом, якого хто захоче, той і може вскубнути чи вдарити, то, відповідно, що б та держава не робила, в її діях будуть бачити не позитив, а тільки негатив", - підкреслив експерт.

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович заявив, що не допустить будь-якого тиску на внутрішні справи України. "Київ уважно аналізував і буде аналізувати будь-які сигнали від партнерів з Європейського Союзу та інших з країн. Ми на них будемо реагувати, але я дуже часто говорив про те, що ми вважаємо неприпустимими будь-які форми тиску на Україну", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович мав відреагувати на критику заходу ще два роки тому - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути