середа, 22 серпня 2012 20:28

Янукович: Люди не відчули "покращення", бо пройшло мало часу

Янукович: Люди не відчули "покращення", бо пройшло мало часу
Янукович запевнив, що рівень корупції буде падати. Фото: money.comments.ua

Підвищення зарплат і пенсій має грунтуватися на реальному зростанні економіки, вважає президент України Віктор Янукович.

"Ми в цьому році більше 15% маємо зростання середньої заробітної плати в цілому по Україні практично при нульовій інфляції - тобто в наявності реальне зростання доходів людей, і на основі цього, звичайно, покращення життя. Але сьогодні переважна кількість населення цього поки не відчули, а чому?.. Тому що немає тривалого часу цього... Ми тільки рік прожили, і ще поки люди не відчули, поки ці економічні та соціальні фактори, які наявні в нашій державі. Це говорить про те, що ми нашу політику повинні продовжити. Наша політика не повинна бути короткою або короткостроковою", - сказав Янукович у середу, виступаючи на зборах господарського активу в Харківській області.

Він зазначив також, що зростання зарплат і пенсій має базуватися на зростанні економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У промисловості вже 5 місяців триває рецесія - політолог

"Соціальні ініціативи, які були закладені в основу зростання пенсій і заробітних плат повинні увійти в найближчій перспективі в ступінь державної соціальної політики, але вона може грунтуватися тільки на реальному зростанні економіки. Реальне зростання економіки не може бути без інвестицій, а інвестиції підуть тільки в ті області, в яких вони реально можуть дати віддачу", - підкреслив Янукович.

Він зазначив, що для створення привабливих умов для інвестицій і формування довіри з боку інвесторів до держави необхідно реформувати податкову службу, модернізувати правоохоронну і судову систему, створити умови для детінізації економіки.

"Детінізація економіки відбуватиметься постійно, але поступово. Вигідно буде в найближчому майбутньому працювати прозоро, не працювати "в тіні". Платити реальні податки і спокійно жити, і ми цього доб'ємося. Рівень корупції теж буде падати", - підкреслив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович: Люди не відчули "покращення", бо пройшло мало часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути