Ексклюзиви
субота, 08 лютого 2014 09:06

Якщо Янукович попросить, Росія може захопити Крим, Харків та Донбас - експерт

Якщо Янукович попросить, Росія може захопити Крим, Харків та Донбас - експерт

Ніякої небезпеки для України створення у Харкові регіоналами Добкіним та Кернесом так званого "Українського фронту", що бореться проти ідей Майдану, не несе. Натомість єдина загроза від Харкова, що його на прохання влади може взяти під контроль Росія. Про це в ефірі Громадського ТБ сказав директор інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

"Говорити, що Добкін може щось організувати, бути ефективним у цьому процесі, не доводиться. Добкін завжди був, на мій погляд, лялькою. Ним завжди керували. Ну а Кернес..ну що з нього можна взяти. Скільки б він не пижився, а Кернес є Кернес. Я вважаю, що це просто карикатура. Не треба навіть брати їх сильно до уваги. Можуть вони там збирати ще якісь там видовиська, якісь карнавали проводити. Врешті решт там може бути лише один небезпечний варіант - це якщо буде застосована модель Абхазії, Південної Осетії чи наступ російських військ, як у Грузії стався.  Оце небезпечно. Але це тільки якщо Янукович звернеться. Якщо він розпочинає бійню у Києві, - він отримає відсіч, і тоді він може звернутись до Росії, щоби вона допомогла", - розповів політолог.

За його словами, попри те, що прохання про таку допомогу є порушенням Конституції, Росія може скористатись тим, що у неї тут є свої громадяни чи просто руські, яких треба "рятувати".

"У Росії є доктрина, по якій вони повинні захищати російськомовне населення на всьому просторі. І якщо "російськомовне населення" і президент України попросять допомоги у "братнього" російського народу і у Євразійського союзу, і у СНД, то вони скажуть, що не можуть відмовити своїй сестрі чи брату", - сказав Олег Соскін.

При такому сценарії вони можуть взяти під контроль Крим, Харківську, Донецьку та Луганську області. Але це теж буде непогано для них, тому що це реципієнти. Всі три області є реципієнтами державного бюджету України, причому на десятки мільйонів.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Янукович попросить, Росія може захопити Крим, Харків та Донбас - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути