вівторок, 22 травня 2012 20:33

"Якщо українська диктатура зустрінеться з двома сусідніми - погано буде всьому світу" - Скуратівський

"Якщо українська диктатура зустрінеться з двома сусідніми - погано буде всьому світу" - Скуратівський
Вадим Скуратівський передбачає, що Україна може стати гіршою за Балкани. Фото: gazeta.ua

В України є шанс стати гіршою за "східноєвропейські Балкани".

Таку думку на прес-конференції висловив мистецтвознавець, один із учасників ініціативної групи "Перше грудня" Вадим Скуратівський.

"На превеликий жаль, ми опинилися у дуже важкій ситуації. Ми живемо зараз уже в ситуації напівдиктатури, яка напевно стане диктатурою. І коли три диктатури на східному європейському форумі історії зустрінуться, то вони можуть знову підпалити світ, як це вже було у минулому столітті", - наголосив він.

Скуратівський додав: "Треба все це призупинити. Але зупинити це вже ніяк не можна якимись екстремістськими засобами. Тим більше, що в сусідній країні розпочинається та ситуація, яка називається передреволюційною, чи навіть революційною".

Він підкреслив, що в Росії наразі дуже погана ситуація. "І якщо тамтешній антирежимний екстремізм зіштовхнеться з тутешнім, то бути недобре не тільки східно-європейській, а всій світовій історії", - переконаний мистецтвознавець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ангела Меркель запевнила колег у парламенті, що українці і білоруси страждають від репресій

Скуратівський також підкреслив, що ініціативна група "Перше грудня" саме для цього зібралася на круглий стіл, аби дати моральний урок для нинішнього суспільства.

"На перший погляд, влада аж ніяк не слухає те, що їй говорять з приводу цієї самої моралі. Тому що вже тисячу років говорять при всі ці моральні речі", - підкреслив учасник ініціативи "Першого грудня".

Він додав: "Під час киргизької революції розірвала юрба міністра закордонних справ на шматки. Я вже не кажу про те, що діялося на ісламо-арабському сході. І можливо, у зв'язку з цим, у нашого начальства спрацює не тільки інстинкт захвату всього того, що бачить їхня зіниця і до чого чешуться руки, а й інстинкт самозбереження".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні пани-демократи теж винні у диктатурі Януковича

"От з цієї метою ми і зібралися: нагадати нашому начальству про те, що саме належить робити в цій самій ситуації. І нагадати всім, що окрім інтенсивних моральних жестів у цього суспільства іншого виходу немає. Інакше ми перетворимося на східноєвропейські Балкани і гірше за ці Балкани у сто разів", - підкреслив мистецтвознавець.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо українська диктатура зустрінеться з двома сусідніми - погано буде всьому світу" - Скуратівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути