неділя, 26 травня 2013 14:09

Якщо Тітушко не зазнає кари – це "дасть світло іншим гопнікам бити мирних людей" – експерт

Якщо Тітушко не зазнає кари – це "дасть світло іншим гопнікам бити мирних людей" – експерт
Тарас Березовець. Фото: radiosvoboda.org

Вадим "Румун" Тітушко, який виступає підслідним у справі про побиття журналістів під час акції протесту 18 травня у Києві, повинен бути покараний, або ж це дасть "зелене" світло іншим "гопника" безкарно бити людей.Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Березовець.

"Комусь потрібно було, щоби він уникнув відповідей на незручні питання. Всі розуміють, що історія із його відео зверненням, де він сказав, що його найняла опозиція – це неправда, тому й ніхто не повірив у цю версію. Саме тому треба було його пошвидше звільнити", - сказав експерт, коментуючи те, що Тітушка випустили під заставу 22,5 тис грн.

Також, експерт наголосив, що дивно, як Тітушко міг знайти так швидко гроші, а саме 22, 5 тисячі гривень: "Цікаво, звідки у спортсмена, який ходить на мітинги зразу знайшлося 22 тисячі на заставу?".

Говорячи про те, яким чином розвиватимуться події, та як вона вплине на міжнародний імідж України, він наголосив: "Це ганебна ситуація для держави. Якби країна була на зразок Росії, чи Білорусі, то зрозуміло, що це викликало критику із боку міжнародних організацій, Європейського Союзу, але ніхто не пред'являв особливо претензій, але до країни, яка стоїть за пів кроку до підписання Угоди про асоціацію із Європейським Союзом – це абсолютно не припустимий факт".

Окрім того, політолог нагадав, що "в той день (18 травня - ред), коли це сталося всі західні посольства писали звіти до своїх МЗС". "І те, що вони висловили занепокоєння та бажання, аби цей факт був розслідуваний – свідчить про те, що цей інцидент стане предметом обговорення та буде підніматися на рівні міністра закордонних справ України пана Кожари", - висловив переконання Березовець.

Водночас, експерт переконаний, що безкарність призведе до сумних наслідків: "Якщо він не зазнає кари – це дасть зелене світло іншим гопнікам бити мирних людей, журналістів на мітингах, і вони знатимуть, що за це не буде покарання. Це ерозія суспільної моралі, коли люди бачуть що за відверті злочині не слідує покарання, а за графіті людям дали 2 роки".

Також, Березовець переконаний, що випадок із побиттям журналістів "завдає серйозного удару по євро інтеграційним настроям".
"Звичайно, що ніхто не планував побиття журналістів, але те, що акція антифашистська була зроблена людьми із оточення президента з метою зашкодити підписанню Угоди про асоціацію. Це було зроблено свідомо", - резюмував він.

Нагадаємо, 18 травня у центрі Києва пройшов опозиційний марш та віче в межах акції "Вставай Україно!". Паралельно ПР організувала антифашистський мітинг.

Під час акцій сталася бійка між прихильниками ПР та свободівцями. На мітингу побили журналістку 5 каналу та фотокора "Комерсанта". Як повідомляють ЗМІ, журналістам вдалося впізнати одного з хлопців спортивної зовнішності, який брав участь у побитті журналістки Ольги Сніцарчук і фотографа Влада Соделя.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Тітушко не зазнає кари – це "дасть світло іншим гопнікам бити мирних людей" – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

162

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути