середа, 29 травня 2013 16:07

Якщо опозиція "дотисне", то ситуація дійде до такого стану, як у жовтні 2003 — Безсмертний про акцію у Донецьку

Якщо опозиція "дотисне", то ситуація дійде до такого стану, як у жовтні 2003 — Безсмертний про акцію у Донецьку
Роман Безсмертний. Фото: glavcom.ua

Якщо опозиційні сили будуть більш організовані та активні, тоді можливо, що "ситуація дійде до такого стану, як у жовтні 2003", коли перешкоджання з'їду "Нашої України" із боку донецької влади зіграло важливу роль у перемозі Віктора Ющенка на президентських виборах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "польовий командир" Майдану, колишній віце-прем'єр міністр, народний депутат попередніх скликань Роман Безсмертний.

Говорячи про акцію "Вставай, Україно!" опозиційних сил у Донецьку, він сказав: "Звичайно, що є схожість між нинішніми подіями та подіями у жовтні 2003. В чомусь вони перекликаються, хоча є схожі речі, а є відмінні".

Окрім того, він наголосив, що тоді опозиція не мала таких інструментів боротьби, які знаходяться у розпорядженні нинішньої опозиції: "Несхожість в тому, що на той час, ми не мали такого доступу до ЗМІ. Сьогодні є така можливість, хоча й своєрідна. Тим паче й електронні ЗМІ соціальні мережі дають набагато більше можливостей".

Водночас, "польовий командир" Майдану підкреслив, що "те, що стосується організаційних дій влади — то тут повна схожість. Тоді теж багато говорилося про фашистів".

Також, відповідаючи на питання, чому використовується активно ця тема для розпалювання ворожнечі в суспільстві, він зауважив: "Іншого варіанту, аніж моделювання виборів на акцентуванні на правих та лівих — немає. Наприклад, у зв'язку із тим, що ліві - союзники, то "розборки" влаштовуються правим".

"Але для того, щоб ситуація дійшла до такого стану, як у жовтні 2003, необхідні більш організовані та активні дії опозиції. Це буде, лише якщо опозиція дотисне ситуацію", - резюмував Безсмертний.

Нагадаємо, Донецька обласна партоорганізація "Батьківщини" подала заявку на проведення акції "Вставай, Україно!" в Донецьку 31 травня.

Одразу, після цієї інформації, голова Донецької обласної державної адміністрації Андрій Шишацький заявив, що в Донецькій області дадуть відсіч акції опозиції "Вставай, Україно!". Разом з тим глава Донецької обласної ради Андрій Федорук заявив, що акція опозиції не отримала підтримки громадян і на неї не прийдуть мешканці Донецької області.

Пізніше, Шишацький заявив, що влада Донецької області не має наміру організовувати "відсіч" проведенню акції "Вставай, Україно!" в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «Якщо опозиція "дотисне", то ситуація дійде до такого стану, як у жовтні 2003 — Безсмертний про акцію у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути