Ексклюзиви
неділя, 18 серпня 2013 13:54

Яценюк та депутати "Батьківщини" взяли участь освяченні собору УГКЦ

В урочистостях з нагоди освячення собору УГКЦ в Києві у неділю взяло участь більше 10 тисяч вірян з України та світу.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як заявляли організатори, загалом до Києва на освячення собору прибули близько 15 тисяч прочан. Значній частині вірян не вистачило місця у храмі. Спеціально для них навколо собору встановили екрани з трансляцією богослужіння.

Під час церемонії освячення у вівтар храму вклали мощі святих.

Разом з тим голова Політради ВО "Батьківщина" та фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та депутати "Батьківщини", серед яких Андрій Іванчук, Лілія Гриневич, Олена Кондратюк, Микола Княжицький, Степан Кубів, Михайло Хміль, Максим Бурбак, Володимир Шкварилюк, Володимир Бойко, взяли участь в урочистостях з нагоди освячення Патріаршого Cобору Воскресіння Христового Української греко-католицької церкви.

По завершенні Архієрейської служби Божої в Соборі Воскресіння Христового Арсеній Яценюк зазначив журналістам, що Українська греко-католицька церква як спадкоємиця єдиної церкви, яку приніс на терени України рівноапостольний Володимир, сьогодні має велике свято: "Це свято пов'язане з 1025-літтям Хрещення Русі і з відкриттям нашого Собору. Це свято справжньої єдності – єдності народу, єдності церкви, єдності у нашій вірі в Бога".

Нагадаємо, 17-18 серпня відбувається Всецерковна проща до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві та його освячення. Наріжний камінь Собору було закладено 2002 року. Храм будувався "соборно", на пожертви вірних з усього світу.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк та депутати "Батьківщини" взяли участь освяченні собору УГКЦ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

217

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути