пʼятниця, 06 березня 2015 12:13

Всі конгресмени тиснуть на Обаму, аби той дав зброю Україні - Саакашвілі

Всі конгресмени тиснуть на Обаму, аби той дав зброю Україні - Саакашвілі
AFP

Протягом тижня радник президента України Петра Порошенка Міхеїл Саакашвілі зустрічався із десятками американських високопосадовців.

Про йдеться у сюжеті "Голосу Америки".

"Війна в Україні – це битва за демократичні цінності", апелює до емоцій американців колишній президент Грузії, а нині керівник Дорадчої міжнародної ради реформ в Україні Саакашвілі і одразу переходить до фактів, показує докази присутності російських військ на українських територіях і нагадує США про їхні зобов'язання перед Україною.

Саакашвілі каже, що Путін і не думає зупинятися.

"Небезпека дуже велика. Небезпека існування української демократії та державності. Адже якщо Путін захопить весь Південь України, нанесе нищівного удару по українських силах, чого він страшенно й домагається, тоді, враховуючи економічні проблеми, ми будемо мати справу зі спробою насадження хаосу на решті території України і навіть, можливо, спробою перевороту", – запевняє політик.

Саакашвілі показав Сенату список необхідного Україні озброєння. "Цей список озброєння уклали після низки неофіційних консультацій з людьми у Пентагоні і я бачив цей перелік. Він дуже скромний. Багато грошей не потрібно. Потрібна політична воля", – сказав він.

Однак прогрес у питанні зброї для українців є, додає керівник Дорадчої міжнародної ради реформ в Україні. Протягом тижня він зустрічався із десятками американських високопосадовців Каже: усі тиснуть на адміністрацію Обами.

"Я не зустрів у Конгресі жодного конгресмена-сенатора, який би не підтримував Україну, який би також не вимагав рішучих дій. І вже в Держдепі, з моїх консультацій, в принципі вимальовується ідея, що вони в цілому – прихильники цієї ідеї. Тобто політичний клас зараз за те, щоб надати Україні зброю. А це вирішальний фактор. Звичайно, президент буде зважати в основному на фактор суспільної думки і думку політичного класу, тому що це питання вже стало моральним, принциповим", – запевнив Саакашвілі.

Зараз ви читаєте новину «Всі конгресмени тиснуть на Обаму, аби той дав зброю Україні - Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути