вівторок, 25 листопада 2014 12:42

Вперше в Україні люстрований чиновник поновив себе на посаді

24 листопада в Харкові було прийнято перше судове рішення про поновлення на посаді працівника прокуратури, звільненого на підставі Закону "Про очищення влади".

Рішенням Харківського окружного адмінсуду на роботі був поновлений Володимир Суходубов, який до звільнення займав посаду начальника відділу по роботі з кадрами обласної прокуратури.

Наказ про його звільнення був виданий 23 жовтня. Йому було заборонено 10 років обіймати посади, на які поширюється дія закону "Про очищення влади".

 

24 листопада суд оголосив лише результативну частину свого рішення, тому правове обґрунтування поки невідомо.

Своїм рішенням суд також зобов'язав прокуратуру відшкодувати Суходубову місячну зарплату за вимушений прогул.

Вердикт Харківського окружного адмінсуду став прецедентом, який може спричинити нові позови від люстрованих прокурорів. Нагадаємо, за допомогою суду оскаржує своє люстрування також прокурор Сумської області Володимир Петров.

Як написав у блозі на "Українській правді" журналіст Сергій Іванов, "система Путіна-Медведчука-Януковича знову кидає виклик українському суспільству".

"Прогнозую вал подібного роду "поновлень", які підпадають під дію закону про люстрацію чиновників. А це означає, що схема глобального саботажу матеріалізованої зазначеним Законом вимоги Майдану затверджена, узгоджена і успішно втілюється в життя", - пише журналіст.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в Україні люстрований чиновник поновив себе на посаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути