четвер, 23 жовтня 2014 14:15

Вперше в України екзит-пол пройде навіть у найвіддаленіших селах
2

Вперше в Україні під час екзит-полу соціологи зайдуть навіть у найвіддаленіші села та маленькі селища, аби об'єктивно показати волевиявлення виборців. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив заступник директора Аналітичного центру "Універсітас" Дмитро Громаков.

За його словами, співробітники соціологічної установи, яку він представляє, опитуватимуть людей на 170 дільницях на території всієї держави, і навіть у деяких підконтрольних Україні районах Донбасу.

"Ми хочемо показати детальну картину у селах, сільських округах, малих містах. Адже у сільській місцевості проживає понад третина громадян України — 14 млн людей", — сказав заступник директора Аналітичного центру "Універсітас" Дмитро Громаков.

Він також зазначив, що глибокий аналіз дозволить показати об'єктивну картину волевиявлення на парламентських виборах 26 жовтня.

"Для якіснішого контролю ми зробили акцент на удосконаленні вибірки у малих містах і селах, де частіше проводять маніпуляції та фальсифікації. Похибка вибірки не перевищуватиме 1,6%", — зазначив науковий консультант директора Аналітичного центру "Універсітас" Сергій Дем'янов.

На думку експертів, глибший аналіз волевиявлення на сільських територіях, де слабшим є контроль за махінаціями та фальсифікаціями під час виборчого процесу, дозволить показати правдиві результати голосування і знизить можливість крадіжки голосів.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в України екзит-пол пройде навіть у найвіддаленіших селах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути