середа, 20 березня 2013 00:57

Вперше в історії України ветеранам дивізії "Галичина" доплачуватимуть 1000 грн до пенсій

Вперше в історії України ветеранам дивізії "Галичина" доплачуватимуть 1000 грн до пенсій
Ветерани дивізії "Галичина". Фото: bandera.lviv.ua

416 ветеранів УПА та близько 15 учасників дивізії "Галичина" отримають у Львові надбавку до пенсії у розмірі одна тисяча гривень.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, таке рішення учора прийняли депутати міськради. Раніше з подібною ініціативою виступив міський голова Андрій Садовий. Він пропонував збільшити виплати, які зараз становлять 500 гривень, з другої половини цього року.

За ініціативою голови фракції ВО "Свобода" Маркіяна Лопачака, збільшені виплати ветерани отримають уже з 1 квітня. Крім того, вперше в історії України доплати до пенсії отримають ветерани першої Української дивізії Української національної армії "Галичина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Львовом билися дивізійники СС "Галичини" з радянськими військами

"Цих людей залишилося зовсім мало, - наголосив депутат міськради від "Свободи" Михайло Семчій. - Ветерани УПА в усій Україні не мають жодних доплат до пенсії. Тільки у Львові таке є. Вважаємо за честь таким чином відплатити їхній подвиг. Вони воювали на двох фронтах проти Гітлера та Сталіна. Готові були віддати своє життя за майбутнє цієї країни. А на державному рівні їх забули. Тому ми вважаємо, що місто у змозі знайти ці гроші й оплатити хоч таким мізерним чином їхній подвиг".

Зараз ви читаєте новину «Вперше в історії України ветеранам дивізії "Галичина" доплачуватимуть 1000 грн до пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

446

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути