вівторок, 18 червня 2013 10:38

Восени ПР спробує розколоти "Батьківщину" новою хвилею "тушкопаду" - експерт

Восени ПР спробує розколоти "Батьківщину" новою хвилею "тушкопаду" - експерт
Фото: zaxid.net

Восени Партія регіонів спробує остаточно розколоти "Батьківщину" новою хвилею "тушкопаду". Якщо їй це вдасться лідера фракції Арсенія Яценюка буде остаточно знищено як кандидата у президенти. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Нагадаємо, у понеділок фракція "Батьківщина" звернулася до народного депутата Анатолія Гриценка з вимогою скласти депутатський мандат.

"Внутрішні відносини між "фронтовиками" і старими членами "Батьківщини" - дуже не прості. Спроба виключення Гриценка — лише перша ластівка. Хоча його поведінка викликає подив. Савік Шустер і його "Свобода Слова" часто робить з Гриценка стрижень програми. Це ще один доказ того, що так грає Банкова. І вона далі буде це робити. Не треба брати розписку кров'ю про співробітництво, в слушний час влада буде натискати на потрібні клавіші", - каже політолог.

На його думку з технічної точки зору "Батьківщина" провела своє об'єднання  якісно.

"Картинка була хороша, на оцінку чотири. Утім пожежу не погашено, а лише трохи пригашено. Саме тому внутрішні проблеми в "Батьківщині" дадуть про себе знати восени: у вересні, жовтні. Якщо почнеться "тушкопад", це стане дуже прикрою новиною для Яценюк. Поки в нього ще є час, восени ж він почне працювати проти нього. Пам'ятаємо, як після виборів десь у грудні рейтинги "Батьківщини" та Партії регіонів практично зрівнялися. І Навіть було одне опитування, яке засвідчило, що вони обійшли "регіоналів". Але одна подія— поява  "тушок" Табалових і - все, від рейтингу одразу віднялося 5 %. От і рахуй скільки може принести у касу партії тушка і скільки може забрати. У цьому випадку перша хвиля тушок фактично забрала у "Батьківщини" 5 %", - наголошує Золотарьов.

Політолог прогнозує, що другої хвилі "тушок" слід очікувати восени.

"Восени намагатимуться розколоти "Батьківщину" а для неї буде екзамен на монолітність. Нова хвиля перебіжчиків, м'яко кажучи, ускладнить будні Яценюка, як кандидата у президенти, якщо не забере цю можливість зовсім. Друге — це ускладнить стосунки у самій "Батьківщині". Це може привести партію на межу розколу. Вона може повторити долю "Нашої України", - вважає він.

Золотарьов передбачає, що "новий "тушкопад" фактично доб'є легальну, стару опозицію, люди остаточно переконаються у тому, що вона нічого не варто".
"Люди вирішать, що потірбні інші політики з новими поглядами. Або ж інший варіант — економіка розставить усе на свої місця. Вона може Яценюка та "Батьківщину" виручити, якщо погіршення ситуації стане таким, що люди вийдуть на вулиці. Тоді багато гріхів спишуться.

Зараз ви читаєте новину «Восени ПР спробує розколоти "Батьківщину" новою хвилею "тушкопаду" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути