Ексклюзиви
четвер, 16 січня 2014 11:51

Вони хочуть ще рік грабувати країну — Лановий про бюджет

Вони хочуть ще рік грабувати країну — Лановий про бюджет
фото: Дмитро Чигрин

Сьогоднішнє прийняття Верховною Радою бюджету на 2014 рік — це крок до чергового пограбунку країни. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав колишній міністр економіки Володимир Лановий.

"Вони хочуть ще рік грабувати країну. Бюджет — це інструмент. Можливо, після 2015 року вони відійдуть, але зараз хочуть по максимуму пограбувати країну", - зауважив він.

На його думку, наші бюджети не є розгорнутими, зведені як загальні цифри та загальні норми.

"Ніхто не знає, як розподіляються гроші. Що йде на закупівлю ліків чи чогось іншого. Наші бюджети не є такими, які можна назвати правдивими та прозорими, які прийняті за участі представників народу - депутатів. Фактично, бюджет розробляється Кабміном заради уряду — що вони розписують, то це ніхто не знає. Можна голосувати із розумним виглядом за талмуд, у якому нічого не написано, окрім незрозумілих викривлень і тоді говорити: отут на два мільйони більше а тут менше. Та вони крадуть сотнями мільярдів і прикривають це за багатьма цифрами. Все як у Радянському Союзі - без участі громади, їх представників", - додав Лановий.

Він вважає, що сьогоднішнє голосування бюджету за 4 хвилини і без обговорення - акцентоване визначення "бюджетного процесу" по-українськи.

"Це відсутність парламентаризму. Зараз його немає. Голосування реального немає. Є штучні голоси ніби то "за". Немає роботи комітетів, обговорень. А це ж механізм представлення народної думки в стінах парламенту", - зазначив колишній міністр економіки.

Нагадаємо, сьогодні народні депутати ухвалили держбюджет на 2014 рік.

За — 249.

Зараз ви читаєте новину «Вони хочуть ще рік грабувати країну — Лановий про бюджет ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути