пʼятниця, 23 серпня 2013 10:53

Володимир Рибак: співпраця між "Індаром" та Бразилією є "стратегічно взаємовигідною кооперацією"

Володимир Рибак: співпраця між "Індаром" та Бразилією є "стратегічно взаємовигідною кооперацією"

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак в інтерв'ю бразильській газеті "Газета ду Пово" відзначив важливість міждержавного проекту з налагодження випуску в Бразилії інсуліну за українськими технологіями, який успішно реалізується українським фармацевтичним підприємством "Індар" та бразильським державним фондом Освальдо Круз / Фіокруз. І назвав його для України та Бразилії "стратегічною взаємовигідною кооперацією", на рівні зі спільними для двох держав угодами щодо аерокосмічних досліджень.

У рамках виконання третього етапу договору про науково-технічну співпрацю між ПрАТ "По виробництву інсулінів "Індар" (Україна) і Фондом Освальдо Круз / Фіокруз (Федеративна Республіка Бразилія) відбувся візит голови правління фармацевтичного підприємства "По виробництву інсулінів "Індар" Любові Вишневської до Міністерства охорони здоров'я Федеративної Республіки Бразилії.

Про важливість візиту та стратегічну значимість контракту щодо передачі української технології виробництва рекомбінантних інсулінів бразильським фахівцям говорить той факт, що зустріч із керівником "Індару" стала одним із основних заходів у графіках роботи бразильського дипкорпусу, різних міністерств та відомств. Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті МЗС ФР Бразилія.

Зокрема, Голова Секретаріату науки, технології та стратегічних закупівель Міністерства охорони здоров'я Бразилії (заступник міністра) Карлос Гаделья зазначив: "Я вдячний керівництву України та заводу "Індар" за ті зусилля, які вони докладають для встановлення повноцінного українсько-бразильського партнерства у сфері обміну технологіями охорони здоров'я. Ті перспективи, які відкриваються перед нашими країнами в результаті цього партнерства, неможливо переоцінити. "Індар" - дуже прогресивне, сучасне виробництво, що досягло великих вершин у виробництві медикаментів. Я впевнений, що наші сторони чекає довготривале, стратегічне партнерство".

Також реалізацію українсько-бразильської співпраці Любов Вишневська обговорювала із керівництвом Міністерства науки, технології та інновацій ФР Бразилія, Міністерства закордонних справ ФР Бразилія, інституту Фармангіньос/Фіокруз та громадських організацій.

За словами учасників зустрічі, у спільному проекті фахівці працюють над тим, щоб бразильські пацієнти могли отримувати високоякісний вітчизняний продукт.

Директор інституту Фармангіньос / Фіокруз доктор Хайне Філіпе да Сільва повідомив: "Препарати "Індару" є ліками найвищої якості, що було доведено у клінічних дослідженнях спеціально проведених для перевірки якості продукту. З іншої сторони, ми знали, що транснаціональні компанії не віддали б права на виробництво інсуліну. Крім того, бразильському уряду було необхідно відкрити стратегічні фронти і ділову співпрацю з незалежними країнами у Східній Європі.

Співпраця (між ПрАТ "Індар" і Фондом Освальдо Круз / Фіокруз – прим. ред.) перебуває на підйомі, ми вивчаємо можливості нових контрактів, при цьому розглядаємо можливість підписання аналогічних угод для виробництва антиретровірусних ліків на території України".

Деталі зустрічей  сторони оприлюднять найближчим часом.

Довідка: ПрАТ "Індар" – єдине в Україні державне фармацевтичне підприємство з повним циклом виробництва інсулінів. В Україні "Індар" забезпечує приблизно 100 тис. інсулінозалежних пацієнтів. На сьогодні продуктовий портфель компанії розширюється – покриває потреби пацієнтів з усіма типами цукрового діабету. Також ПрАТ "Індар" реалізує локалізацію виробництва препаратів для лікування СНІДу і туберкульозу, а також вакцин.

Довідка: У Бразилії – 7,6 млн. людей з цукровим діабетом. Із них більше мільйона – повністю залежать від державної системи забезпечення інсуліном. До 2030 року, за прогнозами лікарів, кількість хворих на цукровий діабет збільшиться ще на 50 %. Саме тому співпраця з ПрАТ "Індар" - один із пріоритетів системи охорони здоров'я латиноамериканської країни. Одразу після підписання договору з "Індаром" вартість інсулінів на ринку країни знизилась вдвічі. І як результат – зменшилось навантаження на державний бюджет Бразилії.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Рибак: співпраця між "Індаром" та Бразилією є "стратегічно взаємовигідною кооперацією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути