вівторок, 21 серпня 2012 01:26

Внутрішньопартійні війни продовжуються, бо списки ще можна корегувати - політолог

Внутрішньопартійні війни продовжуються, бо списки ще можна корегувати - політолог
Володимир Фесенко: працює технологвя вибивання кандидатів зі списків. Фото: mair.in.ua

Передвиборна кампанія візначатиметься війнами проти окремих персон, які вже розпочалися.

Про це сказав політолог Володимир Фесенко, наголосив, що зокрема є практика, коли зі списку партії береться якась одна особа і проти неї розпочинається інформаційна кампанія, але водночас про інших сумнівних персоналій забувається.

"Наприклад, Тетяна Донець — дуже показовий приклад. В прохідній частині списку "Батьківщини" є десь десяток людей, які викликають питання: чому саме вони є у списку, а не інші. Тетяну Донець обрали як показовий об'єкт. При цьому, про інших сумнівних фігур нічого не говориться: що це за люди, чому вони з'явилися", - наголосив експерт.

Він пояснив: "Тут є технологічність цієї кампанії — відволікти увагу від інших. З іншого боку, ця персональна кампанія також працює проти опозиції. Також це відображення внутрішніх війн всередині політичних сил, оскільки поки що ніхто з кандидатів по партійних списків не може гарантовано бути включеним".

Фесенко підкреслив, що юридично залишається можливість виключити будь-якого кандидата зі списку, тому внутрішні партійні війни можуть продовжувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Україні делегітимні з самого початку - експерт

"Тут є технолоігя вибивання, спрямована на те, щоб вибити окремих кандидатів зі списку. Ця технологія працювала ще до початку офіційної кампанії і працює зараз", - наголосив він.

Так показовим у цьому, за словами політолога, є ситуація щодо Олеся Донія.

"Проти Донія було використано скандальну ситуацію, пов'язану з оцінками руху "Чесно". І сам Доній трохи підставився, коли почав дискутувати, критикувати, але сама скандальна ситуація була використана для того, щоб не взяти Донія у списку. Зараз така ж ситуація може бути і з іншими кандидатами", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Внутрішньопартійні війни продовжуються, бо списки ще можна корегувати - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути