субота, 14 червня 2014 00:00

Влада США спростувала дані про застосування Україною фосфорних бомб

Влада США спростувала дані про застосування Україною фосфорних бомб
Фото southfront.info

Влада США не знайшла підтвердження повідомлень про застосування українськими військовими заборонених фосфорних бомб на сході країни.

"Ми перевірили цю інформацію. У нас немає свідчень, які це підтверджують і які ми вважаємо достовірними", - заявила на брифінгу представник держдепартаменту Марі Харф.

Раніше російська "КП" повідомила, що українські силовики застосували при обстрілі Слов'янська гарячі снаряди, які можуть бути забороненими фосфорними боєприпасами.

Між тим центр АТО заявив, що ні фософорные бомби, ні "Град" на сході України не використовуються.

"Немає жодного, документально зафіксованого факту, використання силами АТО системи "Град". Всі ці домисли, тим більш дивні, враховуючи ту обставину, що саме російські війська використовували установки "Град" для нанесення ударів по містам Чеченської республіки. В результаті загинули десятки тисяч мирних жителів. Про ці факти добре відомо світовому співтовариству, вони зафіксовані на численних фото і відеоматеріалах", - йдеться в заяві представника АТО Владислава Селезньова у Facebook.

Він також звинуватив російський телеканал "Зірка" в ілюстрації сюжету про те, що українські силовики використовували фосфорні бомби проти мирного населення, кадрами, знятими в 2004 році в іракському місті Ель-Фаллуджа.

Зараз ви читаєте новину «Влада США спростувала дані про застосування Україною фосфорних бомб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути