субота, 09 листопада 2013 13:05

Влада затягує вирішення "питання Тимошенко", аби отримати найбільшу вигоду - експерт

Влада затягує вирішення "питання Тимошенко", аби отримати найбільшу вигоду - експерт
Михайло Басараб Фото: facebook.com

Політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб переконаний, що влада не готова була до події навколо питання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Проблема в тому, що президент Віктор Янукович думав, що зможе підписати Угоду про асоціацію з ЄС, навіть якщо би Тимошенко залишалась у в'язниці. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Влада була не готова до таких подій. Янукович розраховував, що вдасться дотиснути ситуацію, і він матиме щастя підписати Угоду, утримуючи Тимошенко за гратами. Але європейці задекларували жорсткішу позицію. "Регіонали" не відпустять так просто ситуацію із Тимошенко", - наголосив він.

Окрім того, за словами експерта, Янукович зробив невірні висновки, думаючи, що ЄС йому поступиться в питанні Тимошенко.

"Він був певен, що спілкується із людьми, які ліберально налаштовані. А вони проявили принциповість. Тому зараз влада намагається поспіхом зберегти обличчя. І те, що вони втягнулися в процес обговорення долі Тимошенко – дає нам певний оптимізм. Це є свідченням того, що Януковича ще цікавить підписання Угоди, а час тягнуть через те, щоби отримати найбільшу вигоду", - зазначив політолог.

Також Басараб наголосив: "А те, що в новоствореній комісії лише 5 членів із опозиції – ця пропорція відображає розклад у Верховній Раді. Опозиція сьогодні навряд чи може виступати ультимативно".

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада створила тимчасову робочу групу з підготовки законопроекту про виїзд засуджених для лікування за кордон, який повинен вирішити "питання Тимошенко". Головою робочої групи "регіонал" Геннадій Васильєв. Із 13 місць у комісії опозиції віддали 5. Голова регламентного комітету "регіонал" Володимир Макеєнко вважає неможливим прийняття "проекту Тимошенко" до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі. Макеєнко зазначив, що наступне засідання Ради відбудеться 19 листопада й прийняття законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном відбудеться не раніше цього дня. Також він пояснив, що за умови проведення позачергового засідання Ради 12 або 13 листопада, опозиції не вистачить необхідних 226 голосів для прийняття цього законопроекту.

Зараз ви читаєте новину «Влада затягує вирішення "питання Тимошенко", аби отримати найбільшу вигоду - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути