четвер, 08 жовтня 2015 17:35

Влада разом з "Опоблоком" діють проти місцевих лідерів - експерт

Влада разом з "Опоблоком" діють проти місцевих лідерів - експерт

Парламентські сили намагаються нейтралізувати конкурентів в особі партій місцевих лідерів, зокрема, перешкоджають реєстрації їхніх представників кандидатами на вибори. Про це заявив політолог Володимир Фесенко.

За його словами, сьогодні найбільше конфліктів розгорілося навколо реєстрації окремих кандидатів і цілих партійних списків - виборчкоми відмовляли учасникам виборів з надуманих причин. "Йдеться про ті політичні сили, які стали конкурентами для парламентських партій. З одного боку, це недоліки закону, а з іншого боку, працює атмосфера політичної війни і егоїстичні партійні інтереси", - вважає Володимир Фесенко.

Як зазначив експерт, після появи партій місцевих лідерів позиції великих гравців в регіонах похитнулися. "Одна з ліній протистояння на цих виборах - боротьба парламентських партій проти місцевих сил, в яких об'єдналися регіональні лідери. Приміром, представники "Нашого краю" сильно потіснили "Опоблок", тому останній намагається всіляко заблокувати конкурентів", - заявив Володимир Фесенко.

При цьому у ряді регіонів спостерігається ситуація, коли влада діє проти місцевих політичних сил разом зі своїми ідейними опонентами - "Опозиційним блоком". Зокрема, йдеться про спроби відмовити в реєстрації кандидатам від партій місцевих лідерів у низці регіонів південного сходу, де "Наш край" представляє на виборах серйозну загрозу "Опоблоку".

Зараз ви читаєте новину «Влада разом з "Опоблоком" діють проти місцевих лідерів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути