понеділок, 19 вересня 2016 12:47

Влада намагається приписати собі заслуги Медведчука у справі звільнення полонених

Влада намагається приписати собі заслуги Медведчука у справі звільнення полонених
Михайло Погребинський

Український політолог, директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський прокоментував ситуацію навколо звільнення Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

"Прослухав спіч Петра Порошенка на порозі лікарні, куди доправили звільнених Жемчугова і Супруна. Президент подякував родичам і тристоронній групі. Потім окремо відзначив Ірину Геращенко, їй же дав особливе доручення — домогтися звільнення 45 осіб. Не забув Порошенко і себе похвалити.

У цьому немає нічого нового, так було і з Савченко, і з Солошенком і Афанасьєвим. Керівництво України приписує собі чужі заслуги, укотре намагаються подати розблокування процесу обміну полонених як видатний успіх Порошенка. Зрозуміло, що там немає його заслуги, і його роль добре відома", — сказав Погребинський.

Примітно, що українські телеканали подали сюжети, в яких згадали радника СБУ, волонтерів, які не мали жодного стосунку до організації обміну, зазначив політолог.

"Фактично відбувається фальсифікація інформації про процес звільнення полонених і те, що цьому процесу заважає", - вважає він.

Погребинський також нагадав, що люди, які дійсно готували цей обмін - представники ОРЛО Ольга Кобцева та ОРДО Дарина Морозова, ще напередодні заявляли про досягнуту домовленість зі спецпредставником України з гуманітарних питань в ТКГ Віктором Медведчуком.

"Ірина Геращенко, до якої апелював президент, що входить разом з Медведчуком у гуманітарну підгрупу, особливо підкреслила, що всі переговори з іншою стороною вів Медведчук. Це говорить про те, що цим питанням опікуються Медведчук і Леонід Кучма", - підкреслив Погребинський.

На думку експерта, ЗМІ намагаються приписати заслуги Медведчука іншим політикам, які свідомо працюють над замовчуванням його участі або навіть чорним піаром проти нього.

"Але це шкодить насамперед процесу звільнення полонених і інтересам України", - упевнений політолог.

Нагадаємо, омбудсмен так званої респуліки ДНР Дарина Морозова заявила: "У результаті тривалих переговорів між владою республіки і українською стороною в особі Віктора Медведчука була досягнута домовленість про довгоочікуваний обмін". Раніше про досягнуту домовленість з уповноваженим представником з обміну полонених з української сторони Віктором Медведчуком підтвердила представник ОРЛО Ольга Кобцева

На сторінці у Facebook перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко повідомила, що Віктор Медведчук "вів усі переговори з іншою стороною".

Зараз ви читаєте новину «Влада намагається приписати собі заслуги Медведчука у справі звільнення полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути