четвер, 02 червня 2011 10:07

Влада вирішила знайти корупціонерів виключно зі своїх попередників - Яценюк

Влада вирішила знайти корупціонерів виключно зі своїх попередників - Яценюк

Українська влада шукає корупціонерів серед своїх попередників, а про реформи, які пропонувались, вже давно забули.

Про це в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" заявив лідер руху "Фронт змін" Арсеній Яценюк.

"Я думаю, що сюжет (з Тимошенко - ред.) не можна відокремлювати від загальної канви того, що називається відкриті кримінальні справи, які мають дуже суттєвий присмак політичних переслідувань. Прийшла нова влада, яка почала з двох декларацій. Перша декларація - про проведення реформ, друга декларація - про боротьбу з корупцією. З проведенням реформ, на жаль, нічого не вийшло, навіть всі забули, які реформи запропонували ", - сказав Яценюк.

Він порадив взяти до уваги дії близьких до Януковича людей, коли той був прем'єр-міністром.

"Боротьба з корупцією звелася до того, що нова влада вирішила знайти корупціонерів виключно зі своїх попередників. Хоча було б бажано, щоб цими попередниками були і ті, які теж працювали колись при цій новій владі. Адже "Партія регіонів" двічі була при владі, і Віктор Федорович двічі був прем'єр-міністром. І ті люди, які оточують його сьогодні, в принципі, мають дуже серйозні підстави для того, щоб відповісти на масу питань ", - відзначив опозиціонер.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Янукович "спопелив" Азарова на Кабміні

У свою чергу, він вважає арешт Юлії Тимошенко один з їх істотних проколів.

"Всі перестали вірити в те, що це кримінальне переслідування .... дискредитована сама ідея боротьби з корупцією через кримінальне переслідування. Тому що боротьба з корупцією через кримінальне переслідування перетворилася на політичну боротьбу і в політичне переслідування ".

Яценюк наполягає, що Тимошенко не заарештують, а конкретного плану у влади немає.

"Чи є у них план? Відповім - ні, У них плану немає. Що буде? По-перше, я впевнений, що арешту Тимошенко до суду не буде. По-друге, я насилу можу собі уявити вердикт суду, за яким колишній прем'єр буде позбавлена ??волі. Ось мій прогноз ".

На запитання "Як це вплине на передвиборчу ситуацію?" Він відповів, що "виборів-то в країні не буде".

"Це війна за владу, яка називається вибори. У цій війні будуть загиблі, полонені, будуть переможені і переможці. Тому вплив безпосередньо цього факту на виборчий процес вкрай мінімальний, тому що до виборів півтора року, і всі забудуть і про арешти, і про все інше ", - підсумував Яценюк.


Зараз ви читаєте новину «Влада вирішила знайти корупціонерів виключно зі своїх попередників - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути