вівторок, 05 лютого 2013 01:32

Влада відволікає увагу від подій в Харкові підозрою Тимошенко у вбивстві Щербаня - політолог

Влада відволікає увагу від подій в Харкові підозрою Тимошенко у вбивстві Щербаня - політолог
Володимир Фесенко Фото: glavcom.ua

Повідомлення про підозру Юлії Тимошенко у вбивстві Євгена Щербаня було піар-операцією влади, щоб відволікти увагу від подій в Харкові. Таку думку на прес-конференції висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Юлія Володимирівна шукає можливості та різні форми, як і нагадувати про себе, і в той же час так, щоб це було ефективно. Тому що голодування, яке було після виборів, не викликало такого резонансу, на який вона розраховувала. Зараз акція (непокори – ред.) була більш помітною і було її продовження, зокрема, і у парламентських стінах. Але цього разу ми побачили, що і влада була готова. Влада відповіла достатньо жорстко і ефективно. По-перше, вона не йде на те, щоб виконувати всі ультимативні вимоги Тимошенко та її прихильників. З іншого боку вона одразу ж продемонструвала удари-відповіді. І головним ударом-відповіддю було те, що Генпрокуратура пред'явила Юлії Тимошенко повідомлення про підозру у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня. В принципі у самій цій інформації нічого нового не було. Тобто це скоріше була піар-операція, щоб переключити увагу з подій в Харкові. І це спрацювало. І ми побачили, що в цій війні між командою Тимошенко та її опонентами влада дуже часто переходить у наступ. Іноді у контрнаступ, але те, що позиція влади у цих справах стає наступальною, то це така специфічна тенденція. Подивимось що буде далі. Мені здається, що влада вже не тільки захищається, а починає використовувати вже таку наступальну тактику і стратегію у боротьбі проти Тимошенко. Хоче перехопити ініціативу", - вважає політолог.

За його словами, ця тенденція влади є ризиком для України у зовнішній політиці.

"Тут вже є великий ризик пов'язаний зі зовнішньою політикою. Щоб це не нашкодило європейській інтеграції України. Багато хто звернув увагу, ці звинувачення безумовно погіршать атмосферу перед самітом (Україна-ЄС – ред.). Вони не скасовують цей саміт, не зірвуть, якщо по суті нічого не трапиться з Тимошенко, Луценко. Але все-таки ризик тут певний є. Владі, розуміючи інтереси багатьох людей, які воюють з Тимошенко, все ж таки треба пам'ятати і про зовнішню політику, і про європейську інтеграцію. Я не поділяю думку, що ці звинувачення були цілеспрямовано задіяні для того, щоб зірвати цей саміт, щоб зірвати підписання нової угоди з ЄС. Все ж таки у інтересах Януковича провести цей саміт і підписати угоду. Скоріше, мені здається, влада вирішила, що європейці достатньо гнучкі, що вони йдуть на певні поступки. Тому можна, скажімо, ризикнути і посилити свої позиції у боротьбі з Тимошенко", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Влада відволікає увагу від подій в Харкові підозрою Тимошенко у вбивстві Щербаня - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути