понеділок, 17 грудня 2012 21:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Власенко: Тимошенко не відмовлялася їхати до суду, а лише попросила закрити справу щодо ЄЕСУ

Власенко: Тимошенко не відмовлялася їхати до суду, а лише попросила закрити справу щодо ЄЕСУ
Сергій Власенко Фото: rian.com.ua

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко, отримавши повістку на судове засідання у справі про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), не відмовлялася бути присутньою на суді, а зазначила кілька позицій, повідомив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Позиція перша: Юлія Володимирівна зафіксувала дуже чітко, що вона вважає розгляд цієї справи продовженням політичних репресій. Позиція друга: Юлія Володимирівна вимагає розглянути її клопотання про закриття цієї кримінальної справи, яке, нагадаю, вже закривалося Генеральною прокуратурою, а законність закриття перевірялася Верховним судом. Третя позиція: Юлія Володимирівна констатувала, що знаходиться на стаціонарному лікуванні в ЦКЛ № 5 "Укрзалізниці", - сказав Власенко на брифінгу в понеділок.

Він не став прогнозувати, чи буде присутній екс-прем'єр на судовому засіданні у вівторок, відзначивши при цьому, що людина, яка перебуває на стаціонарному лікуванні, не може брати участь у судовому засіданні.

"У політично мотивованій справі, яка повністю і тотально залежить від волі однієї особи, ім'я цієї особи Янукович В.Ф., на жаль, прогнозувати нічого не можна, але при цьому я просто звертаю вашу увагу на те, що якщо б цей режим міг щось зробити, він би вже давно щось зробив... Повірте, якби у них був найменший шанс з точки зору її стану здоров'я її виписати, вони б її виписали. Цього не відбувається - це найбільш яскраве свідчення того, що не можна з людиною, який знаходиться на стаціонарному лікуванні ні вести слідчі дії, ні проводити судове засідання", - сказав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Власенко: Тимошенко не відмовлялася їхати до суду, а лише попросила закрити справу щодо ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути