неділя, 08 вересня 2013 14:30

"Влада використовує Конституційний суд, як повію" - нардеп

"Влада використовує Конституційний суд, як повію" - нардеп

Заява "регіонала" Олександра Єфремова про те, що вибори в Києві мають відбутися не раніше 2015 року, є маніпуляцією. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

"Єфремов забуває, що сьогодні маємо повну юридичну чистоту для позачергових виборів. Вони проводяться тоді, коли виникає певна ситуація, а не коли проходять чергові. Конституція дає громадянам рівне право мати свою владу. Мера в Києві немає, тому в столиці самоврядування неповноцінне. Партія регіонів тут навіть не може знайти пояснення, чому так", - наголосив він.

Політик нагадав, що Конституційний суд вирішив, що київські вибори в Києві мають відбутися у 2015 році. "Влада використовує Конституційний суд, як повію — він дає на будь-який запит потрібну відповідь. Так вчинив і Апеляційний суд Києва — на подання з приводу визнання нелегітимним засідання Київради видав потрібне рішення про те, що вибори мають пройти за два роки", - зазначив нардеп.

За його словами, вибори можливі в будь-який момент, бо вони законні. "Цього страшенно боїться Партія регіонів. Та й дехто з опозиції теж їх не хоче. Але сьогодні всі питання до Верховної Ради. Це вона не виконує свій конституційний обов'язок. Ми цього тижня говорили про це на засіданні комітету. Давид Жванія (голова комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування — Gazeta.ua) розказує про якусь політичну неузгодженість. Це все ігри", - зауважив Бондаренко.

Депутат впевнений, що вирішити ситуацію могли б кияни. "Але вони займають м'яку та гладку позиції. Ніби так і треба. Дехто із громадських активістів та політиків піднімає це питання. Але більшість просто за цим спостерігає. Бо українці дуже толерантні і спокійні, цим влада і користується. Якби такі події відбувалися, наприклад, у Франції, уже б горіли машини. У Болгарії тільки підняли ціни на електроенергію — змінили прем'єра та уряд. А наші терплять. Бо з українського народу революційність вибивали віками, починаючи від запорізьких козаків. Хоча в закритих опитуваннях йдеться про те, що ніби існують протестні настрої. Але я їх не відчуваю", - пояснив парламентар.

Зараз ви читаєте новину «"Влада використовує Конституційний суд, як повію" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути