понеділок, 27 лютого 2012 16:42

Влада провокує до вибуху — політолог

Влада провокує до вибуху — політолог

Ніякої раціональності у вироку суду, щодо справи колишнього голови МВС Юрія Луценка, немає. Таку думку висловив в коментарі професор кафедри політології НаУКМА Олексій Гарань.

"Продовжується те, що триває вже 2 роки: опозиція переслідується за найменші гріхи, в той час коли своїх гріхів (влада, - ред.) не помічає. Можемо порівняти ті суми. Луценку інкримінують близько 40 тис. гривень, які не йдуть ні в яке порівняння з 300 мільйонами міністра палива та енергетики Юрія Бойка, або 8 мільярдам гривень, які списали паливно-енергетичним компаніям. Тобто ніяких компромісів, ніякої раціональності немає. Це бульдозерна політика влади", - розповів політолог.

Гарань дуже сумнівається, що Апеляційний суд чимось допоможе колишньому міністрові внутрішніх справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценку дали 4 роки

"Бачачи те, що відбувається в Україні, зважаючи на відсутність реального правосуддя, то у мене скепсис такий є. По Тимошенко, ладно, нехай демонстрували свою силу. Так стосовно Луценка ми бачили, що справа фактично розвалилась. І можна було б з раціональної точки зору сподіватися хоча б на якийсь розум влади. На жаль цього не відбулося, тому у мене великого оптимізму немає", - додав Гарань.

За таких умов, політолог вважає, що соціальний вибух просто неминучий.

"Влада підштовхує сама до такого вибухонебезпечного сценарію, який рано чи пізно змете її. Це не буде саме через Луценка, але влада провокує до вибуху. Так, як було з останніми роками Кучми, коли сталася Помаранчева революція, тоді навіть у сильної влади не вдалося проштовхнути свого кандидата", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Влада провокує до вибуху — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути