четвер, 04 липня 2013 08:32

Влада хоче "намацати", до якого моменту буде гнутися українець — експерт про заборону проводити акції під АП

Влада хоче "намацати", до якого моменту буде гнутися українець — експерт про заборону проводити акції під АП
Фото: unn.com.ua

Українцям на сім місяців заборонили проводити акції на вулицях Банкова та Лютеранська тому що влада "робить більш жорсткими відносини із суспільством, намагається дійти до межі його терпимості".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Влада постійно знищує зв'язок між законом та судом, та використовує суди виключно в політичних цілях. Тобто відбувається політизація правоохоронної та судової системи. Прокурори, суди більше не цікаві владі, вони їх цікавлять лише для використання своїх політичних цілей", - висловив думку експерт.

Також він наголосив, що влада намагається зрозуміти межі терпимості українці. "Окрім того, варто зважати на донецьку психологію сьогоднішньої влади, де насилля відбувається поступово, крок за кроком влада робить більш жорсткими відносини із суспільством, намагається дійти до межі його терпимості", - підкреслив Небоженко.

Водночас, за його словами, "такі судові рішення — спроба "намацати" до якого моменту буде гнутися українець. Це дуже важливо, бо якщо порівнювати із Білоруссю, то там заборонено стояти та мовчати навколо Адміністрації президента. Так що ми лише на початку шляху".

"Те, що КМДА вказало підставою для заборони мирних акцій два повідомлення про безстрокове голодування під АП, то це не важливо. Суд не посилає якийсь меседж, він просто пише технічний опис свого рішення. А суть цього — постійне придавлювання громадян України, і бажання надалі знерухомлювати його. Суспільство не повинне мовчати, рухатися біля АП, потім біля КМУ, потім біля Межигір'я", - зазначив він.

Небоженко переконаний, що спочатку "вони прийняли рішення на сім місяців, аби побачити як це сприйме українець, а потім невинним шляхом виконати як успішну акцію".

Окружний адміністративний суд Києва заборонив всім без виключення громадянам України проводити акції на вулицях Банкова та Лютеранська. Судом встановлено, що підставою для звернення до суду слугував лист головного управління МВС, в якому повідомляться, що проведення цілодобового голодування біля будівлі АП створює умови, що викликають невдоволення пересічних громадян та мешканців прилеглих будинків, загрозу безпеці осіб щодо яких здійснюється державна охорона. Таким чином суд прийняв рішення встановити заборону на проведення мирних акцій всім громадянам України на сім місяців.

Зараз ви читаєте новину «Влада хоче "намацати", до якого моменту буде гнутися українець — експерт про заборону проводити акції під АП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

135

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути