понеділок, 22 квітня 2013 14:20

"Влада демонструє свої можливості" - експерт про підписання "виїзних" законів Януковичем

"Влада демонструє свої можливості" - експерт про підписання "виїзних" законів Януковичем
За словами політолога, підписанням "виїзних" законів Янукович підтверджує легітимність засідання на Банковій. Фото: gart.org.ua

Директор групи компаній Research & Branding Group Євген Копатько виправдовує дії президента України Віктора Януковича, який днями підписав кілька законів, ухвалених депутатами більшості 4 квітня на Банковій.

Про це політолог сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Підписанням "виїзних" законів президент підтверджує легітимність того засідання, яке було за межами парламенту. Це не те, що сигнал, а оцінка того, що парламент може працювати, причому в будь-яких умовах. І дискусії щодо місця голосування, я думаю, у цьому випадку ставилися на другий план", - зазначив він.

На думку експерта, підписання президентом цих законів безпосередньо пов'язане з рішенням ВАСУ щодо визнання зібрання нардепів на Банковій легітимним засіданням ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович не мав права підписувати закони, ухвалені групою товаришів" – Небоженко

"Критика опозиції відносно легітимності або не легітимності викликає зустрічний рух щодо блокування або не блокування парламенту. Це демонструє те, що в опозиції недостатня кількість голосів для голосування за необхідні їм закони. Плюс це свідчить про те, що у Верховній Раді існує поки що достатньо стійка більшість. А підтвердження легітимності "виїзного" засідання і судом, і президентом якраз свідчить про те, що влада за великим рахунком демонструє свої можливості", - вважає він.

На запитання, чому президент не дочекався переголосування цих питань у стінах ВР і вже тоді підписував би, Копатько відповів:

"Я спілкувався зі спеціалістами, юристами, які спостерігають за нашим українським життям. Вони кажуть, що наскільки за часи незалежної України було речей, які можна було трактувати по різному, що в принципі такі дії більшості й президента можна виправдати. Наприклад, спірним експерти називають третій тур президентських виборів, який відбувся і змінив ситуацію в країні, а також незаконний розпуск парламенту і дострокові вибори у 2007 році тощо".

Політолог також додав: "Суспільство насправді реагує на ті ситуації, які відбуваються тут і зараз. Ескперти кажуть, що голосування багатьма кнопками відбуваються як з одного, так і з іншого боку. Тобто, якщо з якогось моменту вже всі дотримуються спільних правил гри, то значить повинні дотримуватися всі, а не вибірково".

Зараз ви читаєте новину «"Влада демонструє свої можливості" - експерт про підписання "виїзних" законів Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути