четвер, 02 травня 2013 17:51

Влада буде приперта до стіни, тому "під осінь Юля буде на волі" - Яворівський

Влада буде приперта до стіни, тому "під осінь Юля буде на волі" - Яворівський
Фото: pokrashenia.org.ua

Політичний ландшафт в Україні різко зміниться восени, тому що тоді вийде на волю екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Володимир Яворівський.

"Рішення Європейського суду із прав людини, який визначив політичну мотивацію арешту Тимошенко в "газовій справі", не було для нас несподіваним. Бо непозитивного рішення ніхто й не чекав". – висловив думку політик.

Водночас, Яворівський наголосив, що "добре, що воно є". "Бо це все дуже довго затяглося в силу регламенту. На сьогоднішній день воно є, воно прозвучало на всю Європу", - додав народний депутат.

Окрім того, на його думку, Тимошенко буде звільнена вже восени цього року: "Вже в кінці липня Януковичу нікуди буде діватися – він буде виконувати рішення".

"Розуміючи, що він буде опиратися до останнього, не буде виконувати рішення, все ж таки думаю, що восени вона вийде, хоч і будуть чіплятися за новими справами, але вони будуть приперті до стіни, і під осінь Юля буде на волі. Тоді, політичний ландшафт в Україні різко зміниться", - наголосив він.
Коментуючи заяву Генпрокуратури, щодо того, що арешт Тимошенко був законним, він сказав: "Це така сама банальна істина, що три економісти, навіть класні експерти, пропонують три різні шляхи. Так само, три юристи. Нічого іншого чекати від нашої Генеральної прокуратури не варто було", - підкреслив політик.

Нагадаємо, Європейський суд із прав людини визначив політичну мотивацію арешту Тимошенко в "газовій справі" та порушення її прав у зв'язку з арештом. Відповідне рішення ЄСПЛ оголосив у вівторок.

У Генпрокуратурі наголошують, що запобіжний захід екс-прем'єру Юлії Тимошенко у вигляді арешту в "газовій справі" обирався за старим Кримінально-процесуальним кодексом і на той момент він був законним.

В свою чергу, зараз Адміністрація Сполучених Штатів Америки наполягає на звільненні Юлії Тимошенко. А Європейський комісар із питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле очікує від української влади невідкладних дій у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Влада буде приперта до стіни, тому "під осінь Юля буде на волі" - Яворівський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

98

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути