неділя, 29 грудня 2013 03:04

Виступ Сергія Жадана на донецькому євромайдані намагалися зірвати метальники яєць та презервативів
36

Фото: Фото: Тетяна Заровна

В суботу увечері на донецькому євромайдані відбувся виступ відомого поета Сергія Жадана і рок-групи "Собаки в Космосі". На концерт харків'ян просто неба прийшло більше 300 жителів - в основному, молодь.

Поет читав нові вірші, в яких критикував владу, оспівував любов до Батьківщини, небайдужість та Революцію. Він звертався до евромайданівців із словами підтримки.

- Люди, які вийшли боротися за свої переконання, не можуть не перемогти! Головне не втрачати віри! Вас тут небагато, але тримаєтеся один одного і ми переможемо! - сказав Сергій Жадан, звертаючись до публіки.

Цікаво, що послухати концерт прийшли декілька офіцерів міліції та чиновників. Був помічений заступник голови Донецької обласної організації Партії Регіонів Ігор Чичасов.

А в мікрофон лунали, наприклад, такі рядки: "Якщо запитають: "Навіщо ти ходиш на мітинги і ображаєш Президента, цю чесну та роботящу людину" - можеш казати: "Мене навчило цьому життя, відсутність телевізора та, не в останню чергу, група "Собаки в Космосі".

Під час виступу артистів двічі атакували невідомі. Спочатку молоді титушки вибігли з підворіття, покидали яйця і моторно втекли. А вже ближче до завершення концерту до артистів підкрався чоловік з презервативом, наповненим водою і шпурнув його у бік Сергія Жадана. Але обидва рази хуліганам не вдалося досягти мети.

- Презервативи? Це дуже добре, що ви ними користуєтеся. Тому, що чим менше у вас буде нащадків, тим у нашої країни буде більше шансів, - з гумором відреагував поет на цей випад.

Після концерту Сергій Жадан роздавав автографи і фотографувався з прихильниками. А коли артисти поїхали з євромайдану працівники ДАІ затримали машину з апаратурою, яка належить їм.

Вантажне таксі зупинили в півсотні метрів від євромайдану. Але активісти помітили цю ситуацію. Близько 30 чоловік прибігли на виручку. Як пояснили співробітники державтоінспекції, водій заїхав на тротуар, щоб завантажити апаратуру, а їздити по тротуару не можна. Тим часом поруч на тротуарі стояли не менше 5 машин. На водія почали складати протокол. Проте, після спілкування з активістами працівники ДАІ вирішили обмежитися зауваженням. Під оплески присутніх "порушник" був відпущений.

Зараз ви читаєте новину «Виступ Сергія Жадана на донецькому євромайдані намагалися зірвати метальники яєць та презервативів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути